11.4 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateClement Mocanu i-a modernizat casa comandantului Politiei Gorj

Clement Mocanu i-a modernizat casa comandantului Politiei Gorj

• Comandantul Politiei Gorj si-a recunoscut casa din Danciulesti • In cadrul unei emisiuni a unui post tv din Tirgu Jiu, purtatoarea de cuvint a IJP Gorj, Cornelia Micu, a declarat ca firma ARC Tirgu Carbunesti a efectutat lucrari de modernizare a casei din satul Obirsia, comuna Danciulesti, care apartine sotiei comisarului-sef Constantin Nicolescu • Purtatoarea de cuvint a prezentat documente justificative ale lucrarilor si a incercat sa demonteze toate acuzatiile la adresa sefilor politiei facute publice intr-un text anonim gazduit pe site-ul internet www.cica-justitie.go.ro • IJP Gorj si-a facut publica pozitia si intr-un comunicat • ARC, firma administrata la un moment dat de omul de afaceri româno-american Clement Mocanu, a efectuat lucrari si la sediul IJP Gorj


Purtatoarea de cuvint a Inspectoratului de Politie al Judetului Gorj, Cornelia Micu, a recunoscut simbata, in cadrul unei emisiuni a unui post de televiziune local, ca firma ARC Tirgu Carbunesti a efectuat lucrari de modernizare la casa din Danciulesti a sotiei comisarului-sef Constantin Nicolescu. Cornelia Micu a adus ca probe mai multe documente si a precizat ca lucrarile nu se ridica la doua miliarde de lei, asa cum se spune pe site-ul www.cica-justitie.go.ro, ci au o valoare mult mai mica, iar imobilul nu a fost construit de la zero, ci a suferit doar lucrari de imbunatatire, executate legal. Cornelia Micu a mai precizat ca seful ei, Constantin Nicolescu, nu are casa la Uricani, cum se mentioneaza pe site-ul care prezinta si imagini cu apartamentul de serviciu al comandantului. In ceea ce priveste lucrarile efectuate la sediul politiei, Cornelia Micu a recunoscut ca ARC Tirgu Carbunesti a realizat o parte dintre acestea. Este vorba de inlocuirea unor conducte de alimentare cu apa si de reabilitarea a cinci grupuri sanitare, valoarea lucrarilor fiind de 300.000.000 de lei.


Expertize multiple si dosare complexe pentru Mocanu


Rind pe rind, purtatoarea de cuvint a incercat sa demonteze toate acuzatiile aduse celorlalti „grei“ din politie. Cu toate ca vineri nu a gasit necesara emiterea unui comunicat, simbata Cornelia Micu a facut publica pozitia IJP Gorj fata de informatiile aparute pe site-ul internet, unde o buna parte din conducerea politiei a fost facuta zob. „Cu privire la aspectele sesizate, facem precizarea ca cea mai mare parte a acestora au facut, de-a lungul timpului, obiectul mai multor verificari efectuate de catre organe abilitate, neconfirmindu-se. Toate lucrarile de modernizare facute in sediul inspectoratului s-au efectuat cu respectarea normelor legale, iar dupa receptie sumele de bani aferente au fost achitate cu ordine de plata firmelor prestatoare. Contractarea si executarea lucrarilor s-au facut cu respectarea OUG nr. 60/2001, a HG nr. 461/2001 si a Legii nr. 212/2002, privind achizitiile publice. De asemenea, verificarile financiar-contabile efectuate anual de catre institutiile cu atributiuni in domeniu (inclusiv Curtea de Conturi) nu au constatat nereguli in cheltuirea banilor publici. In ceea ce priveste acuzatiile de tergiversare a cercetarilor in dosarele complexe privind pe Clement Mocanu, trebuie subliniat ca in acestea sint dispuse multiple expertize si urmeaza ca, dupa definitivarea cercetarilor, dosarele in cauza sa fie inaintate Parchetului de pe linga Tribunalul Gorj, cu propuneri corespunzatoare. De altfel, impotriva sa a fost inceputa urmarirea penala. Echipa de conducere a inspectoratului apreciaza ca a executat un act managerial eficient, iar avansarile in grad profesional si numirile in functiile de conducere au avut la baza criteriile si normele legale in vigoare. Alte aspecte semnalate in materialul de pe site pot fi oricind verificate de factorii abilitati. Ar fi fost normal ca autorii materialului in cauza sa-si decline identitatea si sa-si asume responsabilitatea celor afirmate. Asiguram si pe aceasta cale pe toti cetateni judetului ca in politia din Gorj nu a existat si nici nu exista o «caracatita» si ca angajatii acesteia isi vor face datoria, indiferent de vreme si vremuri, iar cei care cred ca pot sa o destabilizeze prin aceste metode, cel putin jenante, o fac in detrimentul lor“, se spune in comunicatul care insa nu face nici o referire la casa de la Danciulesti.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS