13.4 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024

Raspundem cititorilor

Adresati-va Directiei pentru Dialog, Familie si Solidaritate Sociala Dolj!


„Ma numesc Ion Schiopu, din comuna doljeana Velea, sint pensionar si am gradul doi de invaliditate. Va rog sa va interesati daca am posibilitatea, tinind cont de gradul de invaliditate, sa fiu scutit de plata taxei radio-tv. Am o pensie de 1.950.000 de lei si vreau sa stiu, de asemenea, daca pot sa beneficiez de ajutor pentru incalzire“.


GdS: Nu aveti posibilitatea sa beneficiati de gratuitate la plata taxei radio-tv. In cazul in care nu functioneaza aparatele radio-tv, puteti depune o cerere la ELECTRICA in care sa specificati acest lucru si astfel sa fiti scutit de plata taxei. In ceea ce priveste ajutorul pentru incalzire, nu ati specificat daca pensia dumneavoastra este singurul venit al familiei si nici ce tip de incalzire aveti. Ajutoarele de incalzire sint acordate pentru lunile de iarna noiembrie-martie. Cum deja sintem la sfirsitul lunii februarie, nu mai aveti la dispozitie decit citeva saptamini pentru depunerea dosarului prin care solicitati ajutorul. Limita pina la care se acorda subventie pentru caldura este de 2.460.000 de lei pe membru de familie. Adresati-va Directiei pentru Dialog, Familie si Solidaritate Sociala Dolj care se ocupa cu acordarea subventiilor pentru sezonul rece. (A.C.)


Adresati-va primariei!


La sediul redactiei am primit o noua sesizare de la domnul Valerica Otel, din Craiova. Tinarul ne-a mai solicitat sprijinul in urma cu citeva luni, iar in luna ianuarie a solicitat si un raspuns pentru pagina cititorului. Desi i s-a oferit raspunsul solicitat, domnul Valerica Otel a revenit cu o noua sesizare. „Am 20 de ani si sint bolnav de epilepsie. Directia de Asistenta Sociala si Drepturile Copilului nu mi-a mai acordat nici un sprijin de ani buni, nu vor sa imi elibereze un abonament de autobuz pentru toate traseele. M-am dus la Directia Copilului, unde angajatii m-au trimis la primarie. Am depus o cerere si mi s-a dat un numar de inregistrare. Cu acesta am mers la RAT Craiova, care, la rindul lor, m-au trimis la Directia de Asistenta Sociala. As mai dori sa primesc de la Directia de Asistenta Sociala hrana si rechizite!“.


GdS: Asa cum v-am mai raspuns, Directia de Asistenta Sociala si Drepturile Copilului (DASDC) Dolj ne-a declarat: „Potrivit Legii nr. 272/2004, privind protectia si promovarea drepturilor copilului, unitatea noastra nu il mai poate sprijini in rezolvarea problemelor solicitate. In baza aceleiasi legi, primarul poate acorda ajutoare financiare exceptionale pentru suportarea cheltuielilor de transport, atunci cind familia care ingrijeste copilul se confrunta temporar cu probleme financiare. Prin urmare, singurul raspuns pe care i-l putem da este sa se adreseze Primariei Craiova in vederea solutionarii problemei in cauza“, a precizat Cornel Baloiu, sef Serviciu Relatii Publice in cadrul DASDC Dolj. Avind in vedere problemele finaciare cu care va confruntati, ati putea depune la primarie si o cerere prin care sa solicitati acordarea unui ajutor social. (A.C.)


Cursuri serale la Grupul Scolar „Matei Basarab“


Ilie Ion, din Craiova, absolvent de scoala profesionala, are 27 de ani si ar dori sa obtina diploma de bacalaureat, insa nu stie care dintre unitatile de invatamint liceal mai organizeaza cursuri serale pe care sa le urmeze. Aproape disperat, acesta ne intreaba la care liceu ar putea sa se inscrie pentru a-si implini visul.


GdS: Inspectorul general adjunct al ISJ Dolj, Aristidie Gheorghiu, a precizat ca singura unitate de invatamint liceal din judetul Dolj care mai are in structura scolara si cursuri serale este Grupul Scolar „Matei Basarab“ din Craiova. (C.I.)

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS