8 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePrimaria Craiova ia la schimb proprietati inexistente?

Primaria Craiova ia la schimb proprietati inexistente?

• Fara raport de expertiza tehnica, un imobil din centrul orasului a fost trecut pe ordinea de zi a sedintei CL, pentru a fi instrainat • La schimb se propun imobile „care vor fi achizitionate“ • Sorin Panait, solicitantul schimbului, are o avere estimata la sase, sapte milioane de dolari


Consiliul Local (CL) Craiova are pe ordinea de zi a sedintei ordinare din aceasta saptamina un proiect de hotarire privind un schimb de imobile cel putin ciudat, dupa cum este formulat. Dupa formularea din primul articol al proiectului respectiv, CL ar urma sa puna la bataie imobilele din strada Unirii nr. 72 si 74 familiei Sorin si Raluca Panait, care mai au in proprietate o casa. Acestia, la rindul lor, vor ceda actualilor chiriasi la Regia Autonoma de Administrare a Domeniului Public si Fondului Locativ (RAADPFL) „doua spatii cu destinatie de locuinta (o garsoniera si un apartament cu trei camere) situate in municipiul Craiova, care vor fi achizitionate dupa aprobarea schimbului“. Cu alte cuvinte, familia Panait vrea sa puna la bataie in schimbul cu CL ceva ce inca nu are. Din referatul de specialitate atasat la proiect, reiese ca schimbul a si fost aprobat de Consiliul de Administratie (CA) al RAADPFL, in sedinta din 21 ianuarie 2005, iar pe 26 ianuarie familia Panait s-a angajat printr-un act notarial sa cumpere o garsoniera si un apartament cu trei camere. Imobilele primariei, precum si cele oferite la schimb ar urma sa fie expertizate pentru stabilirea pretului corect.


Trebuie mentionat ca suprafata totala a spatiilor de locuit din strada Unirii este de 84 de metri patrati. Mult mai mare este in schimb curtea aferenta celor doua imobile: 329 de metri patrati. De precizat ca familia Panait s-a angajat sa plateasca o sulta catre primarie daca expertiza care urmeaza sa fie facuta dovedeste ca imobilele din Unirii fac mai mult decit apartamentele cumparate de acestia. Dincolo de faptul ca primaria ar accepta un schimb cu ceva care nu exista, expertiza ar trebui facuta inainte, si nu dupa perfectarea schimbului. Bunaoara, cum pot fi siguri consilierii ca familia Panait nu accepta la schimb doar suprafata construita? In aceste conditii, terenul i-ar reveni gratis, deoarece CL nu ar mai avea ce face cu terenul din curtea viitorilor proprietari. La valoarea de piata, suprafata din zona buna a orasului, strada Unirii, ar costa cel putin 2,3 miliarde de lei. De mentionat ca Sorin Panait este om de afaceri clasat de revista Capital in topul celor mai bogati oameni din România. In 2003, firma BRIARIS (dealer IVECO) inregistra un profit net de 1,5 milioane de dolari. In 2003, revista Capital estima averea fratilor Sorin si Eugen Panait la sase, sapte milioane de dolari.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS