22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateSpaga pentru politistii de la Crima Organizata

Spaga pentru politistii de la Crima Organizata

„Hai, domn’e, oi gasi 2.000 de euro si pentru dumneavoastra, ca doar am masina de 40.000 de euro…“


Un tinar, de 21 de ani din Drobeta Turnu Severin, a incercat sa-i mituiasca pe politistii Serviciului de Combatere a Criminalitatii Organizate si Antidrog din cadrul Inspectoratului Judetean de Politie (IJP) Dolj cu 2.000 de euro, dupa ce fusese prins avind asupra lui un dispozitiv electronic de clonat carduri bancare. In loc sa fie pus in libertate, asa cum se astepta, mituitorul a fost incatusat de politisti si procurori imediat ce a dat spaga.


„Pisicuta“ din BMW


Politistii craioveni de la Serviciul de Combaterea Criminalitatii Organizate si Antidrog al IJP Dolj au fost anuntati vineri dimineata de colegii lor din Mehedinti ca, in acea zi, persoane despre care existau informatii ca se ocupa cu falsificarea de carduri vor traversa Craiova catre Bucuresti si Constanta. Conform informatiilor detinute de politisti, in autoturismul BMW, cu numarul de inmatriculare MH-83-XXX, cu care se deplasau falsificatorii de carduri, s-ar afla si un dispozitiv electronic folosit pentru asemenea operatiuni, o asa-numita „pisicuta“, care poate citi informatiile de pe carduri autentice si le poate inscriptiona pe carduri blank, obtinindu-se astfel carti de credit falsificate.


Cu ajutorul colegilor de la Politia Rutiera, politistii de la Crima Organizata au depistat autoturismul vizat, l-au urmarit in timp ce traversa municipiul, apoi l-au oprit in apropierea Aeroportului Craiova. Asa cum se asteptau, oamenii legii au gasit pe bancheta din spate a masinii, intr-un rucsac, dispozitivul electronic de clonat carduri (made in Taiwan), impreuna cu doua CD-uri continind softuri pentru citirea si contrafacerea cartilor de credit. Cei doi tineri aflati in BMW au fost imbarcati in masinile politiei si condusi la sediul IJP Dolj, pentru a da explicatii in legatura cu „pisicuta“.


2.000 de euro pentru a fi eliberat


In drum spre sediul politiei doljene, severineanului Daniel Mladin, de 21 de ani, proprietarul BMW-ului si al „pisicutei“, i-a venit ideea sa-i mituiasca pe politistii care-l insoteau, facindu-le o propunere in acest sens chiar in timp ce se afla in masina politiei. „Hai, domn’e, oi gasi 2.000 de euro si pentru dumneavoastra, ca doar am masina de 40.000 de euro“, le-a spus celor doi ofiteri, propunindu-le ca, in schimbul acestei sume, sa fie eliberat si sa i se returneze dispozitivul electronic. Politistii s-au facut ca accepta, insa, imediat ce au ajuns la politie, i-au raportat imediat lui „Mao“ – subcomisarul Mauriciu Popa, seful Serviciului de Combatere a Criminalitatii Organizate si Antidrog din cadrul IJP Dolj, despre propunerea facuta de mehedintean. Impreuna cu un procuror de la Parchetul Tribunalului Dolj s-a pus la cale un flagrant de dare de mita.


Prefacindu-se foarte interesati de propunere, cei doi ofiteri de la Crima Organizata care urma sa fie platiti i-au permis lui Mladin sa dea un telefon „acasa“. „Ia 2.000 de euro de la prietena mea si vino cu ei la Craiova!“, i-a transmis scurt unui prieten. Acesta s-a executat si, citeva ore mai tirziu, a sosit in Craiova cu banii. Amicul din Severin s-a intilnit la McDonald’s cu Adrian, cel de-al doilea ocupant al BMW-ului, care insa nu avea nici un amestec in contrafacerea de carduri – caruia i-a inminat patru bancnote de 500 de euro. Adrian a venit cu banii la politie si, citeva minute mai tirziu, afacerea se transa in biroul ofiterilor de la Crima Organizata. Dupa ce le-a inminat banii, politistii i-au inapoiat lui Daniel Mladin rucsacul cu „pisicuta“ si l-au condus, cordiali, catre usa. Dar severineanul n-a apucat sa paraseasca incaperea ca in acel moment au intrat procurorii si politistii care organizasera flagrantul.


Risca 15 ani de puscarie pentru doua capete de acuzare


Initial, Daniel Mladin era cercetat pentru detinere de instrumente electronice in vederea clonarii cartilor de credit. „Cercetarile au scos la iveala faptul ca tinarul trebuia sa mearga catre Bucuresti si Constanta, urmind ca pe raza judetelor Dolj, Olt, Arges sa utilizeze acest aparat electronic, pe care il folosise si in strainatate pentru piratarea unor carti de credit. Dupa cum a declarat el, a cumparat dispozitivul de la un individ din Drobeta Turnu Severin contra sumei de 1.500 de euro“, a precizat subcomisarul Mauriciu Popa. Politistii din Mehedinti au efectuat o perchezitie la domiciliul tinarului, descoperind acolo inca un dispozitiv electronic suspect, despre care se banuieste ca era utilizat tot pentru falsificarea cartilor de credit.


Pe linga aceasta acuzatie, Mladin s-a ales acum si cu acuzatia de dare de mita. Arestat preventiv, duminica, in baza unui mandat emis pentru o perioada de 29 de zile de magistratii Tribunalului Dolj, la propunerea procurorilor Biroului Teritorial Dolj al Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism, tinarul, de 21 de ani, risca pina la 15 ani de puscarie pentru infractiunile de care este acuzat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

46 COMENTARII