21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateRapit si sechestrat de propriul tata

Rapit si sechestrat de propriul tata

Zilele trecute, la redactia GdS s-a prezentat Laura Lucica Zaharia, o tinara mama disperata la gindul ca fiul ei, de numai opt ani, traieste o drama, iar ea nu-i poate fi alaturi. Narcis Ionut Junior a fost rapit chiar de tatal lui, pe 23 noiembrie anul trecut. Timp de patru ani, cel care manifesta atita grija fata de el in prezent n-a venit sa-l vada o data. Mama nu vrea nimic de la fostul sot, ci sa-si vada copilul acasa, din nou vesel si sanatos. Numai ca, pentru asta, nu mai stie unde sa se adreseze. A luat institutiile la rind, dar n-a putut decit sa constate neputinta autoritatilor statului.


„Putea sa ma dea in judecata, nu sa-l fure si sa-si faca el dreptate“


Laura Zaharia s-a casatorit cu Ion Marin Zaharia in 1997. In acel an s-a nascut si copilul lor, Narcis Ionut Junior. La scurt timp au aparut problemele, iar in 2000 barbatul si-a abandonat familia. „De atunci mi-am crescut copilul ajutata de parinti, n-am avut nici o pretentie de la el. S-a stabilit in instanta domiciliul copilului la mine, unde stateam de cind ne casatoriseram. Chiar si pentru pensia alimentara, pe care n-a platit-o, l-am dat in judecata de-abia anul trecut. I s-a fixat suma de 500.000 de lei pe luna, pe care n-a avut de unde s-o plateasca. Acesta cred ca este, de fapt, motivul pentru care a rapit copilul. Putea sa ma dea in judecata, nu sa-l fure si sa-si faca el dreptate“, a spus Laura.


In toamna trecuta, Narcis Ionut a mers la scoala in clasa I, la Liceul cu Program Sportiv. Un copil inteligent si foarte deschis, care a obtinut numai calificativul foarte bine. Pe 23 noiembrie, dupa ce a terminat cursurile, pe micut a venit si l-a luat de la scoala tatal lui, pe care nu-l mai vazuse de citiva ani. „De atunci eu nu l-am mai vazut. Nici cind am fost singura, nici cu executorul judecatoresc sau cu politistul din comuna. Nu stiu ce face, nu stiu daca e bine, nu mai stiu nimic despre el“, a declarat Laura.


„Va comunicam ca in cauza se efectueaza cercetari“


Cazul ar putea fi unul obisnuit. Nu ar fi pentru prima data cind unul dintre soti isi „adjudeca“ minorul incredintat legal celuilalt sot. Numai ca Laura Zaharia, care la acest moment se afla in proces de divort, nu intelege cum se poate ca o hotarire judecatoreasca sa nu poata fi pusa in aplicare. Pentru ca a urmat toate caile legale, s-a adresat institutiilor, a mers chiar cu executorul judecatoresc, de trei ori, sa puna in aplicare sentinta. A obtinut si ordonanta prezidentiala, toate, insa, fara folos. „De fiecare data cind merg acolo, mi se spune ca minorul nu este. Ba e plecat din localitate pentru analize la Bucuresti, ba… Fel si fel de motive, insa curios este faptul ca atunci cind merg fara executorul judecatoresc il gasesc pe Narcis acasa, numai ca nu sint lasata sa intru. Nu mai stiu ce sa fac. Ma gindesc cum traieste acolo, cind ei sint cinci persoane si nici una nu lucreaza. Nu vreau nimic de la el, numai sa-mi aduca baiatul acasa. Nu mai merge la scoala, nu mai merge la antrenamente, pentru ca era inscris si la un club sportiv. Fostul sot mi-a spus ca pot sa am cite sentinte judecatoresti vreau, pentru ca nu am cum sa-l iau de acolo“.


Au trecut trei luni de cind Narcis sta inchis in casa la Icoana, acolo unde l-a dus tatal sau, la sora lui. Vecinii, unii dintre ei, nici macar nu l-au vazut in tot acest timp. La Slatina, si mama, si bunica fac plingeri peste plingeri, cu speranta ca cineva se va hotari sa-i ajute. Pina acum, in urma plingerilor inainte n-au primit decit raspunsuri oficiale, cum este cel de la Inspectoratul Judetean de Politie Olt: „Urmare la audienta dvs. nr. A/17.383, privind pe minorul Zaharia Narcis Ionut Junior, va comunicam ca in cauza se efectueaza cercetari in dosarul penal A/3003323/2005, sub aspectul infractiunii de „lipsire de libertate in mod ilegal“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS