10.1 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateIon Calinoiu - stramutat de lux

Ion Calinoiu – stramutat de lux

Potrivit prim-procurorului Emil Mota, seful Parchetului de pe linga Tribunalul Gorj, expertiza tehnica in dosarul stramutatului de lux Ion Calinoiu va fi incheiata in aceasta saptamina. Ion Calinoiu, actual presedinte al Consiliului Judetean Gorj, este cel de-al treilea stramutat de lux care va intra, in zilele urmatoare, in atentia procurorilor gorjeni, dupa cazurile lui Petre Baleanu-Ceusescu si Ion Dadalau.


Fostul director al Exploatarii Miniere Jilt si contabilul-sef al unitatii au fost arestati, in baza unor mandate pe 29 de zile, pentru abuz in serviciu contra intereselor publice, in forma calificata. Prejudiciul in acest dosar se ridica la peste patru miliarde de lei. Cunoscind ca anumite case din comuna Slivilesti urma sa fie demolate, din cauza lucrarilor miniere, Dadalau si Ceusescu le-au cumparat. Ulterior, acestia au negociat cu ei insisi, in calitate de reprezentanti ai EM Jilt, reconstructia unor imobile cu o suprafata de doua ori mai mare, in cartierul Primaverii din Tirgu Jiu.


Reteta a fost folosita si de Ion Calinoiu, insa procurorii urmeaza sa stabileasca, in urma expertizei tehnice, daca Ion Calinoiu a incalcat legea. Gheorghe Emil Mota a declarat ca Ion Calinoiu a achizitionat doua case care urma sa fie expropriate. In prezent, seful Consiliului Judetean Gorj isi ridica o vila in cartierul de lux Primaverii. Lucrarile la locuinta au fost insa sistate de firma care le executa, SC ROVIMCON SA Rovinari, probabil si din cauza anchetei care este in derulare. De mentionat este si faptul ca, de la locuintele cumparate la preturi derizorii de la adevaratii stramutati, Ion Calinoiu a ajuns in final la o vila de miliarde de lei. Dosarul in care este anchetat pentru modul in care si-a construit casa de lux nu este singurul deschis pe numele sefului CJ Gorj. Intr-un alt dosar care vizeaza acordarea de licitatii de CJ Gorj, Ion Calinoiu este cercetat penal, in calitate de membru al comisiilor de receptie si de licitatie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS