10.6 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateFalsul marinar si-a luat identitatea fratelui

Falsul marinar si-a luat identitatea fratelui

O functionara de la BANCPOST si-a convins cumnatul sa se dea drept sotul ei, pentru a incheia un act in fata notarului


Procurorii Parchetului de pe linga Judecatoria Craiova au dispus, saptamina trecuta, trimiterea in judecata a craioveanului Petre-Florin Toma, de 34 de ani, electrician la SC TERMOSERV SA, si a cumnatei lui, Florentina-Cerasela Toma, de 38 de ani, casiera la BANCPOST Craiova, acuzati de fals privind identitatea, respectiv instigare la savirsirea aceleiasi infractiuni. Convins de cumnata lui, Petre-Florin Toma s-a dat drept fratele lui, inducind in eroare un notar cu ocazia incheierii unui contract de achizitionare a unui apartament.


O cumnata foarte convingatoare


In vara anului 2004, sotii Florentina-Cerasela si Gheorghe Toma, din Craiova, s-au hotarit sa cumpere un apartament in localitate. Deoarece Gheorghe Toma lipsea perioade lungi de timp, fiind ofiter-electrician pe nave de transport maritim, sarcina gasirii locuintei ii revenise sotiei acestuia. In lipsa sotului, femeia a reusit sa gaseasca un apartament convenabil in cartierul Rovine si cazuse la intelegere asupra pretului cu proprietarii acestuia, familia Marinescu. Numai ca Gheorghe Toma era plecat in cursa peste hotare, la bordul navei Libra Chile, astfel ca nu avea cum sa semneze contractul de vinzare-cumparare. Intr-o asemenea situatie, sotia acestuia s-a gindit sa faca o smecherie. L-a convins, apoi l-a adus in fata notarului pe cumnatul ei (fratele sotului), Petre-Florin Toma, pe care l-a prezentat drept sotul ei, mai ales ca si semana cu poza sotului din buletin.


Notarita a sesizat comiterea unui fals


Pe 14 iulie 2004, „sotii“ Toma au mers in fata notarului public craiovean Tudor Marinela Daniela, pentru a semna cu vinzatorii contractul de achizitionare a apartamentului. Imboldit de cumnata lui, Petre-Florin Toma a prezentat buletinul de identitate al fratelui sau, ba a si semnat contractul de vinzare-cumparare a apartamentului in numele lui Gheorghe Toma. Pe baza semnaturilor, notarul public Tudor Marinela-Daniela a consfintit din punct de vedere legal tranzactia imobiliara.


Poate ca falsul n-ar fi iesit la iveala daca unul dintre angajatii biroului notarial nu i-ar fi cunoscut pe cumparatorii apartamentului. Dupa autentificare, respectivul angajat a anuntat-o pe notarita ca barbatul care o insotise pe Florentina-Cerasela Toma nu era sotul ei, Gheorghe Toma, ci fratele acestuia, Petre-Florin Toma, intrucit ii cunostea pe cei doi si, mai mult, stia ca Gheorghe Toma nu e in tara, fiind plecat pe mare in cursa. In aceste conditii, notarita a sesizat politiei si Parchetului comiterea unei infractiuni de fals privind identitatea.


In fata anchetatorilor, atit Petre-Florin Toma, cit si cumnata lui, Florentina Cerasela Toma, si-au recunoscut fapta si au declarat ca regreta profund ceea ce au facut. Procurorii au dispus trimiterea lor in judecata, sub acuzatia de fals privind identitatea, respectiv instigare la fals privind identitatea, fapte pedepsite de Codul Penal cu inchisoare de la trei luni la trei ani.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS