5.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateDefectiune tehnica sau eroare de pilotaj?

Defectiune tehnica sau eroare de pilotaj?

Chiar daca ancheta e in derulare, prefectul de Hunedoara zice ca a fost o eroare umana


Valeriu Coada, pilotul elicopterului care s-a prabusit in zona Polatistea, a declarat ieri pe patul de spital ca accidentul a fost cauzat de o defectiune la motor. „Nu a fost vorba nici de vreme rea, nici de ceata. Nu se zboara cu elicopterul pe ceata sau ninsoare foarte abundenta, e sinucidere curata si asa ceva se vede doar in filme sau daca esti surprins de ninsori sau nori. Chiar si atunci, in citeva secunde, cauti un loc de aterizare si te salvezi“, a spus pilotul.


Pe de alta parte, potrivit prefectului de Hunedoara, Cristian Vladu, una din posibilele cauze ale prabusirii elicopterului tip MI 2 de fabricatie ruseasca ar putea fi o eroare de pilotaj. „Comisia de ancheta de la Aviatia Utilitara si Ministerul Transporturilor a efectuat mai multe masuratori si va sosi din nou luni (astazi – n.r.) la Petrosani. Eu presupun ca este vorba de o eroare umana, de pilotaj. Vremea era defavorabila. E greu de crezut ca poate fi vorba de o defectiune tehnica, intrucit aparatul fusese verificat cu zece zile inainte de producerea accidentului. Este totusi un model des folosit in astfel de operatiuni. Nu stiu daca oficialii de la Chisinau au sosit. Ancheta este in derulare“, a precizat prefectul de Hunedoara, Cristian Vladu, pentru Gazeta de Sud.


Cei doi supravietuitori ai accidentului aviatic petrecut vineri dupa-amiaza in Paring, la granita dintre judetele Gorj si Hunedoara, sint in afara oricarui pericol. Tehnicianul silvic Teodor Mustata si pilotul Valeriu Coada sint sub supraveghere medicala.


La locul accidentului, in zona Polatistea, nu se mai afla in prezent decit aparatul distrus, care este pazit zi si noapte de jandarmi. In incidentul de vineri si-au pierdut viata cetateanul moldovean Valeriu Pasat, mecanicul elicopterului, si paznicul de vinatoare, membru al AJVPS Hunedoara, Ioan Corbei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS