16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateTot mai putini tineri din Olt sint apti pentru armata

Tot mai putini tineri din Olt sint apti pentru armata

O treime dintre recrutii chemati la incorporare nu stiu sa scrie


Doar 60% dintre tinerii chemati la incorporare in judetul Olt in seria ianuarie-februarie au catadicsit sa se prezinte la sediul Centrului Militar Judetean (CMJ) din Slatina. Conform declaratiilor reprezentantilor institutiei, procentul tinerilor care vin din proprie initiativa este tot mai redus de la o serie la alta, iar numarul celor care ajung in rindul militarilor este si mai scazut. Dintre cei aproximativ 1.800 de tineri chemati sa se incorporeze, numai 60% au onorat „invitatia“ autoritatilor, iar dintre acestia numai jumatate au reusit sa treaca de probele pentru a fi repartizati la unitatile militare din tara.


„O treime dintre tinerii incorporabili chemati in aceasta serie au fost respinsi pentru ca nu au putut trece de testele psihologice! Nu s-a mai intimplat de mult timp sa inregistram un procent atit de scazut, ne-a luat prin surprindere si pe noi! Aceasta arata clar ca a crescut numarul tinerilor fara studii… Oricum, admiterea in rindul celor apti pentru a satisface stagiul militar a devenit tot mai dura de la o serie la alta. Motivele sint mai multe: incidentele din anii anteriori, cu militari fugiti din post sau care s-au sinucis, plus cerintele europene etc. Iar testarea psihologica este cea mai grea incercare pe care trebuie sa o treaca un tinar chemat la incorporare“, a afirmat capitan Nicolae Calin, purtator de cuvint al CMJ Olt.


Acesta a precizat ca principala cauza a respingerii tinerilor la proba psihologica a fost determinata de faptul ca nu stiu carte. Tinerii care nu s-au prezentat la Centrul Militar pentru a-si clarifica situatia au fost sanctionati cu amenzi contraventionale in suma de peste 600 de milioane de lei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS