10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024

Scurte stiri

Sistemele de irigatii doljene sint in paragina


Autoritatile doljene lucreaza la o nota de fundamentare pentru obtinerea fondurilor necesare reabilitarii sistemului de irigatii din judet. Potrivit celor declarate de prefectul Nicolae Giugea, in prezent foarte putine dintre aceste sisteme, aflate in zona de sud a judetului, pe soluri nisipoase, sint functionale. Spre exemplu, in zona Dabuleni, doar unul dintre cele opt agregate ale instalatiei care se alimenteaza din Dunare este in stare de functionare. „Daca nu facem ceva in acest domeniu, exista riscul ca la vara sa udam cu galeata“, s-a exprimat prefectul Giugea.


Alunecari de teren in doua localitati din Gorj


Autoritatile din Gorj evalueaza pagubele produse de alunecarile de teren care au avut loc in doua comune din judet. Din cauza precipitatiilor din ultima perioada si a topirii zapezii, in localitatile Dobrita, comuna Runcu, si Petresti, comuna Bengesti-Ciocadia, au avut loc alunecari de teren care au afectat circulatia pe drumurile din zonele respective. La Dobrita, a fost afectat Drumul Judetean 672 si o casa in care locuia o batrina si care a fost evacuata joi, femeia fiind trimisa sa locuiasca la niste rude. La Petresti, a fost afectat drumul comunal pe o lungime de 70 de metri. Mai multe suprafete de teren agricol din orasul Tismana au fost inundate de revarsarea piriului Pocruia. Ieri a fost data publicitatii valoarea pagubelor.


Florin Circiumaru, pentru a treia oara in Japonia


Primarul municipiului Tirgu Jiu, Florin Circiumaru, va pleca pentru a treia oara in Japonia. Acesta va participa, in luna mai, la o manifestare culturala dedicata marelui sculptor nascut in Hobita, judetul Gorj, organizata in fiecare an de Asociatia de Schimburi Culturale Japonia-România, in cadrul careia vor fi premiati cei mai valorosi sculptori niponi. Primarul Florin Circiumaru va duce trofeele care vor fi oferite cistigatorilor, acestea fiind realizate de sculptorul gorjean Paul Popescu.


Tineri voluntari vor lucra in institutiile publice


Tineri proveniti din trei cartiere ale municipiului Tirgu Jiu vor lucra ca voluntari, timp de noua luni, in mai multe institutii publice din Gorj, in baza unui proiect international finantat de Uniunea Europeana si derulat in judet prin intermediul Asociatiei „Tineri fara Frontiere“. Iohana Holt, reprezentanta asociatiei, a spus ca vor fi selectati tineri cu virste cuprinse intre 16 si 29 de ani din cartierele 9 Mai, Debarcader si zona de peste podul Jiului . „Obiectivul acestei actiuni este de a urmari implicarea lor in diverse activitati din institutiile publice. La sfirsitul stagiului de pregatire, Primaria Tirgu Jiu le va oferi tinerilor, pe baza de concurs, trei locuri de munca“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS