13.1 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePadurar batut de hotii de lemne

Padurar batut de hotii de lemne

Agresorii l-au snopit in bataie, i-au luat pusca, apoi i-au spart geamurile casei si i-au incendiat gluga de coceni din batatura


Un padurar din comuna doljeana Verbita a fost agresat de hotii de lemne pe care ii amendase. Dupa ce au primit acasa procesele-verbale de contraventie, barbatii familiei Pizdirca s-au hotarit sa-i dea o lectie padurarului.


Padurarul Paun, batut de cei amendati


La inceputul acestei luni, padurarul Leontin Paun, de 22 de ani, care practica de numai un an aceasta meserie, ii surprinsese pe Gheorghe Pizdirca, de 53 de ani, fiul sau, Dragos, de 26 de ani, si varul acestuia, Marcel Pizdirca, de 28 de ani, in timp ce furau lemne din padure. Le-a intocmit procese-verbale de contraventie, pe care le-a trimis acestora acasa prin posta. Luni, dupa ce postasul le-a adus acasa amenzile, cei trei barbati ai familiei Pizdirca s-au hotarit sa-i dea o lectie padurarului.


Inarmati cu bite si cutite, cei trei s-au dus in aceeasi zi, in jurul orei 13.00, la casa padurarului Paun. Au intrat in curtea cantonului silvic injurindu-l pe padurar si amenintindu-l ca il omoara daca se mai ia de ei. Dragos Pizdirca a scos cutitul, moment in care silvicultorul a tras un foc de avertisment in aer. Gheorghe Pizdirca a sarit asupra padurarului, i-a smuls arma si l-a amenintat cu ea, apoi lovit-o de un copac pina a indoit-o. Leontin Paun a fost doborit la pamint, apoi lovit cu pumnii si picioarele de cei trei agresori. Ca si cind n-ar fi fost suficient, Marcel Pizdirca a spart geamurile cantonului silvic, iar varul lui, Dragos, a pus foc cocenilor de linga casa. Apoi, considerind ca s-au razbunat, cei trei au plecat linistiti acasa.


Cind si-a revenit dupa bataia incasata, padurarul Paun s-a dus direct la postul de politie din comuna, unde le-a povestit oamenilor legii cele intimplate. Joi, cei trei barbati ai familiei Pizdirca din Verbita au fost retinuti de politie, in baza unei ordonante emise de Parchetul Bailesti. Procurorii urmeaza sa-i prezinte pe agresori instantei, cu propunere de arestare preventiva pentru savirsirea infractiunilor de ultraj si distrugere.


Silvicultorul Pesa, amenintat de hoti ca-i vor scoate ochii


Alt padurar doljean a fost snopit in bataie de hotii de lemne in cursul saptaminii trecute. Padurarul Constantin Pesa, de la Ocolul Silvic Sadova, a fost in control, pe 10 februarie, pe raza cantonului silvic nr. 24 Suvita, insotit de doi sateni, Nelutu Bucataru si Iulian Iovan. Cei trei i-au surprins in padure la furat de lemne pe fratii Dan, Stelica, Constantin, Marin si Ilie Bizerea, din Sadova, care, desi prinsi in flagrant, si-au vazut mai departe de-ale lor, injurindu-l si amenintindu-l pe padurar si pe ajutoarele acestuia. In seara aceleeasi zile, cind padurarul se afla la Iulian Iovan, sa-l ia cu el la o alta patrulare prin padure, s-au trezit peste ei cu fratii Bizerea. Acestia au fortat poarta de la curtea lui Iovan si l-au batut atit pe proprietar, caruia i-au rupt o mina, cit si pe lucratorul silvic, pe care l-au amenintat ca-i dau foc si-i scot ochii daca „sufla“ ceva despre faptul ca au taiat lemne din padure. Si in acest caz, procurorii doljeni au inceput cercetarile impotriva agresorilor, pentru savirsirea infractiunilor de ultraj si vatamare corporala. „Din nefericire, sint destul de frecvente astfel de cazuri, cind hotii de lemne devin agresivi atunci cind sint surprinsi in flagrant de padurari“, a precizat inginer Ion Bercea, seful Biroului Paza si Protectia Padurilor din cadrul Directiei Silvice Dolj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS