12 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateBatrinul din Motatei, ucis de doi copii

Batrinul din Motatei, ucis de doi copii

Politia a reusit sa-i identifice pe autorii omorului din Motatei. Batrinul Gheorghe Mita, de 83 de ani, din satul Dobridor al comunei doljene Motatei, gasit mort in patul lui, miercuri dimineata, a fost ucis de doi copii din localitate: Marin Balan, de 14 ani, si Ionel Negret, de 16 ani. Din cercetarile organelor de ancheta a rezultat ca in noaptea de marti spre miercuri, in jurul orei 22.00, cei doi au sarit gardul, au patruns in locuinta batrinului si l-au imobilizat, apoi l-au batut sa spuna unde tine banii. Dupa ce au gasit suma de bani pe care batrinul o economisise sa-si repare gardul curtii – 5.560.000 de lei – cei doi baieti l-au strins de git pe batrinul Mita pina si-a dat duhul, apoi l-au asezat in pat si au facut putina ordine in incapere, sa dea impresia ca batrinul a murit in timpul somnului.


Greseala fatala: unul dintre criminali si-a facut nevoile in curtea batrinului


Identificare autorilor a fost posibila nu doar datorita amprentelor pe care cei doi le lasasera la locul faptei. Inainte de a afla cui apartin urmele papilare descoperite in camera batrinului, politistii s-au ghidat dupa un amanunt inedit: unul dintre criminali isi facuse nevoile in curtea batrinului inainte de a intra peste acesta sa-l tilhareasca si sa-l ucida.


Amanuntul le-a atras atentia politistilor din localitate, ducindu-i imediat cu gindul la un adolescent din comuna, cunoscut ca hot de gaini, care facea pe el de emotie de fiecare data cind dadea o spargere. Inclusi in cercul suspectilor, adolescentul cu pricina si cel mai bun prieten al lui au recunoscut pina la urma ca sint autorii tilhariei si crimei. Iar daca nu ar fi recunoscut si nu ar fi fost utilizabile nici amprentele de la locul faptei, oamenii legii isi luasera masurile de precautie si recoltasera o proba din materiile fecale ale autorului faptei gasite in curtea victimei, putind sa dovedeasca si astfel, prin metoda identificarii ADN, cine este autorul crimei. De altfel, proba mentionata – considerata deosebit de importanta – a stat vreme de citeva ore in frigiderul politiei, pina sa fie transportata in conditii optime la IML Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS