9.8 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024

Omor la Motatei

Batrinul Mita, sugrumat si jefuit


Un batrin de 83 de ani din comuna doljeana Motatei a fost ucis cu singe rece si apoi jefuit, in noaptea de marti spre miercuri. Politistii si procurorii nu au reusit, deocamdata, sa afle cine este autorul crimei.


Barbatul luase pensia cu o zi inainte


Batrinul Gheorghe Mita, de 83 de ani, din satul Dobridor al comunei Motatei, locuia singur din august 2004, cind i-a murit nevasta. Era cunoscut de consateni drept un om foarte glumet si sociabil. Vecinii ii sareau intotdeauna in ajutor, dar cel mai mult se ingrijea de batrin cumnata lui, Hermina Iliescu, care locuia in casa alaturata.


In fiecare dimineata, pe la ora 8.30, Hermina venea la batrinul Mita, ii aducea de mincare si statea cu el de vorba. La fel a venit si miercuri dimineata, insa, atunci cind s-a uitat pe geamul camarutei in care dormea batrinul, l-a vazut in pat, sub plapuma, cu veioza aprinsa. Crezind ca nu se trezise, femeia s-a intors acasa. Citeva ore mai tirziu, Hermina Iliescu a revenit, dar l-a gasit pe batrin in aceeasi pozitie, ca si cind ar fi continuat sa doarma. S-a apropiat si a descoperit ca Gheorghe Mita era mort, avind urme de singe pe caciula si pe fata.


Lucratorii Politiei Judiciare si ai postului de politie din localitate, coordonati de un procuror al Parchetului Tribunalului Dolj, au inceput cercetarile pentru stabilirea conditiilor in care a survenit moartea batrinului. Autopsia a confirmat banuiala ca moartea batrinului a fost violenta, survenind in urma asfixiei mecanice prin sugrumare. Mita fusese strins de git, nu inainte de a fi batut crunt. Incercind sa ascunda urmele de violenta, agresorii luasera sticluta cu spirt medicinal de la capul patului si, cu o cirpa, au sters singele de pe fata batrinului decedat.


Mobilul crimei a fost, fara indoiala, jaful. Batrinul luase pensia – 1.300.000 de lei – cu o zi inainte. Cumpatat din fire, Gheorghe Mita reusise sa puna de-o parte 7.000.000 de lei cu gindul sa-si repare gardul din jurul casei. Oamenii legii n-au gasit insa nici un ban in casa, banuind ca ucigasul l-a batut pe batrin pina a spus unde tine banii, apoi l-a sugrumat. Cercetarile continua, anchetatorii sustinind ca exista deja un cerc de suspecti si e doar o chestiune de zile pina la identificarea autorilor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS