16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateGeorgienii vor sa vada cum folosesc doljenii prezervativul

Georgienii vor sa vada cum folosesc doljenii prezervativul

Metodele contraceptive folosite in cadrul programului de planning familial au dus la scaderea numarului de avorturi cu 32,6% in ultimii cinci ani


O delegatie georgiana condusa de ministrul adjunct al sanatatii din aceasta tara, Varlaam Mosidze, a fost prezenta ieri la Craiova, pentru un schimb de experienta cu partea româna privind planningul familial. Intilnirea a avut loc in cadrul programului „Initiativa pentru Sanatatea Familiei“, periplul oaspetilor din Republica Georgia prin România urmind sa se incheie pe 20 februarie. In special, acestia s-au aratat interesati de succesele inregistrate in judetul Dolj in ceea ce priveste reducerea numarului de avorturi.


„Am dori sa vedem cum functioneaza in fapt acest program, pentru ca dorim sa-l implementam si la noi“, a declarat seful delegatiei straine, Varlaam Mosidze. Dupa o scurta intrevedere cu autoritatile locale la sediul prefecturii, vizita a continuat la centrul de planning familial din oras si la un cabinet medical din localitatea Bratovoiesti. Potrivit datelor furnizate de Directia de Sanatate Publica (DSP) Dolj, prin planificarea familiala si aplicarea metodelor contraceptive, in ultimii cinci ani numarul avorturilor din judet a scazut cu 32,6%. Conform statisticilor, in 2004 se inregistrasera 5.829 de avorturi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS