16.2 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMarcel Ilie Tundrea afla astazi rezultatul testului ADN

Marcel Ilie Tundrea afla astazi rezultatul testului ADN

Gorjeanul Marcel Ilie Tundrea va afla astazi daca ramine sau nu in libertate. Judecatorii unei instante din Brasov ar trebui sa primeasca astazi de la Institutul National de Medicina Legala (INML) „Mina Minovici“ Bucuresti rezultatul testelor ADN. In functie de acestea, judecatorii vor stabili daca Marcel Ilie Tundrea, judecat in prezent pentru omor si viol, poate ramine in libertate si se face implicit vinovat de uciderea, in anul 1992, a minorei Mioara Gherasie din Pojogeni.


La sfirsitul anului trecut, un medic de la Institutul National de Medicina Legala „Mina Minovici“ impreuna cu un medic legist de la Tirgu Jiu au participat la exhumarea cadavrului fetei, prelevind doua rinduri de probe, in vederea efectuarii testului ADN. La data respectiva, Marcel Tundrea si avocata Liliana Clima au solicitat sa fie prezenti la desigilarea probelor, insa pina astazi nici unul nu aflase rezultatul testului. Acelasi test ADN, efectuat la solicitarea procurorului Gheorghe Emil Mota, care a redeschis dosarul, l-a scos pe Marcel Ilie Tundrea din inchisoare, dupa 12 ani de cind fusese condamnat si inchis.


Nici procurorii nu cunosc rezultatul


Unul din artizanii eliberarii lui Tundrea, prim-procurorul Emil Mota, seful Parchetului de pe linga Tribunalul Gorj, a declarat ca el nu a primit nici un rezultat si nici o informatie pe aceasta tema. Seful procurorilor gorjeni a recunoscut ca este foarte curios in privinta noilor rezultate ale testelor ADN, intrucit, in urma cu un an, primele rezultate ADN i-au permis sa solicite punerea in libertate a lui Marcel Ilie Tundrea. Gorjeanul, acuzat de comiterea crimei din Pojogeni, pentru care a ispasit deja 12 ani de puscarie, nu stie nici el mai multe decit prim-procurorul Parchetului de pe linga Tribunalul Gorj. Liliana Clima, avocata lui Tundrea, a declarat ca a incercat sa afle de la Institutul National de Medicina Legala „Mina Minovici“ daca testele ADN au fost efectuate sau nu, dar nu a primit nici un raspuns oficial.


Contactate telefonic, surse din cadrul conducerii INML Bucuresti au precizat ca rezultatele testelor ADN vor fi cunoscute numai in cadrul sedintei de judecata programata astazi. In functie de rezultatul testului ADN se va decide nu numai soarta lui Marcel Ilie Tundrea, ci si a lui Ion Diaconescu, procurorul care l-a bagat in puscarie pe gorjean.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS