13.1 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateSef nou la Directia Silvica Gorj

Sef nou la Directia Silvica Gorj

Gheorghe Novac este, incepind de luni, noul director al Directiei Silvice Gorj. Fostul candidat al PD pentru functia de senator la alegerile de anul trecut s-a bucurat permanent de sustinerea actualului prefect, Stefan Marian Popescu Bejat. Gheorghe Novac a fost favorit, la un moment dat, pentru ocuparea postului de subprefect de Gorj, scaun care i-a revenit in cele din urma lui Dan Ilie Morega. Instalarea lui Gheorghe Novac in functie vine la doar citeva zile dupa ce Bobic, fostul director al Directiei Silvice a demisionat, fiind primul sef de institutie descentralizata care face acest lucru. Prefectul Bejat l-a felicitat pe Bobic pentru demisie si le-a recomandat si celorlalti directori sa faca la fel. Gestul sau a fost insa interpretat de reprezentantii PSD ca o imixtiune a politicului in administratie. Sefii PSD Gorj, prin vocea purtatorului de cuvint Gheorghe Milosteanu, s-au plins ca se fac presiuni mari pentru ca posturile ocupate de pesedisti sa fie lasate libere.


Bejat nu a fost invitat la instalare


Cu toate ca l-a sustinut de fiecare data si chiar la ultima conferinta de presa a declarat ca Novac este o varianta buna pentru sefia Directiei Agricole, Stefan Marian Popescu-Bejat a fost surprins ca nu a fost invitat la instalarea lui Novac. Surpriza a fost cu atit mai mare cu cit Bejat este unul dintre fostii directori ai ROMSILVA. El a spus ca si din acest considerent ar fi fost normal sa fie invitat.


Prefectul de Gorj a mai declarat ca ministerele se vor implica in schimbarea directorilor PSD aflati in functii de conducere, la nivelul judetelor, fara sa mai fi nevoie sa intervina prefecturile. Bejat considera ca astfel scapa de acuzatiile care i s-ar fi putut aduce. In acest mod s-ar putea explica si lipsa prefectului de la instalarea in fruntea Directiei Silvice Gorj a lui Gheorghe Novac.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS