22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateConducerea IJP a picat testul Fatuloiu

Conducerea IJP a picat testul Fatuloiu

Evaluarea politistilor si, mai ales, a sefilor de inspectorate, ceruta de chestorul de politie Dan Fatuloiu, seful Politiei Române, a facut „victime“ la Dolj. Aici, specialistii care i-au luat la puricat pe subalternii chestorului-sef Constantin Codita, investigat deocamdata din punct de vedere medical, s-au aratat nemultumiti de rezultate. In afara sefului Inspectoratului Dolj, a fost luat in vizor si comisarul Constantin Dobrescu, cel care ar fi trebuit sa anihileze clanurile mafiote si sa pastreze ordinea in Craiova.


Imediat dupa instalarea in fotoliul de sef al Inspectoratului General al Politiei Române (IGPR), chestorul de politie Dan Fatuloiu a cerut evaluarea tuturor subalternilor lui, mai cu seama a celor aflati la comanda inspectoratelor judetene. Intentia sefului IGPR era cu atit mai laudabila, cu cit viza „epurarea“ politiei de persoane care, desi sint platite „din banii contribuabililor“ sa apere siguranta cetateanului, nu fac decit sa serveasca propriilor interese. Asa ca, o data cu toti politistii români, au fost testati si cei din Dolj. Numai ca o parte dintre ei au „picat“ cu brio. Mai exact, seful inspectoratului, chestorul-sef Constantin Codita (internat deocamdata la Spitalul Militar Central), precum si adjunctii lui, Ilie Vilau si Constantin Dobrescu.


S-ar zice ca acest lucru nu este o noutate, mai ales ca, la sfirsitul anului trecut, in urma unei prime verificari a Corpului de Control, Ministerul Administratiei si Internelor sesizase „deficiente in gestionarea de catre politie a actiunilor antisociale ale unor locuitori din cartierele Fata Luncii si Catargiu, soldate cu confruntarile violente din luna septembrie 2003, precum si insuficienta activitatii de documentare a faptelor comise de lideri marcanti ai lumii interlope locale“.


Batista pe tambal


Asa cum am mai scris, chestorul-sef Constantin Codita a fost martor la tot ce s-a intimplat in Craiova in ultimii patru ani. Sub „aripa“ lui, marii camatari ai orasului si-au sporit averile, ajungind proprietari peste zeci de apartamente si vile, restaurante si chiar masini scumpe. Ajutate de nepasarea lui Codita si a adjunctilor lui, clanurile au reusit sa imparta Craiova in zone de influenta si sa se razboiasca in strada atunci cind trebuia reglate conturile. Citiva lideri au fost retinuti, altii sint inca in libertate… Constantin Dobrescu, unul dintre adjunctii lui Codita, a invatat bine lectia de la seful lui, „instrumentind“ asisderea dosarele si „implicindu-se“ in egala masura… In 2003, cind a izbucnit revolta tiganilor din Craiova, el a fost unul dintre cei care au condus echipele de politisti.


Concluzia: in momentul in care mascatii de la „interventie rapida“ au fost pe punctul de a fi linsati, singurul om care a avut curajul sa ordone deschiderea focului pentru a tine situatia sub control a fost subcomisarul Daniel Comisaru, nu Constantin Dobrescu. Dosarele in care a fost cercetat Genica Boerica, intocmite de ceilalti subordonati ai lui Codita, Ilie Vilau si Laurentiu Gulin, au fost trimise Parchetelor cu propunere de neincepere a urmaririi penale. Unele erau contrasemnate de Constantin Codita sau de Constantin Dobrescu. De fapt, acesta este unul dintre aspectele pentru care Codita a fost audiat de procurori. Cit despre Ilie Vilau, surse locale sustin ca ar fi prieten la catarama cu „regele alcoolului“, Genica Boerica.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS