24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCasa Tineretului nu are fonduri suficiente

Casa Tineretului nu are fonduri suficiente

„Nu sint bani, dar avem probleme“


Casa Tineretului din Craiova se confrunta de mai multi ani cu lipsa fondurilor. Directorul institutiei, Leonard Dascalu, sustine ca singurele venituri se obtin atunci cind se organizeaza nunti si alte evenimente in restaurantul Casei Tineretului. „Este singura perioada a anului cind mai merge treaba si se cistiga bani, in rest, ne descurcam foarte greu, in special iarna, cind facturile la utilitati sint foarte mari. In prezent, facem eforturi mari sa nu avem datorii, ca sa nu raminem fara curent electric si caldura“, a declarat Leonard Dascalu. Sala de spectacole, care acum citiva ani era mereu plina, a fost si ea data uitarii din cauza ca nu este dotata cu sonorizare pentru spectacole de anvergura. Doar elevii o mai folosesc atunci cind organizeaza spectacole cu diferite ocazii, si asta pentru ca nu platesc nici un ban pentru inchirierea spatiului si este potrivita pentru astfel de evenimente.


Hotelul din incinta Casei Tineretului, care acum citiva ani aducea profit Fundatiei, este inchis pentru renovare de mai bine de un an, dar nu exista bani pentru modernizari si reparatii. Desi fondurile lipsesc, angajatii, colaboratorii si voluntarii isi fac zilnic datoria si propun proiecte interesante care ar putea aduce bani la bugetul institutiei.


Proiecte pentru fonduri


Ieri-dimineata, un grup de englezi sositi din partea Fundatiei „The Seashores Trust“ au vizitat Casa Tineretului din Craiova pentru un proiect care ii vizeaza pe copiii abandonati si orfani cu virsta de peste zece ani. Fundatia pentru Tineret va pune la dispozitie spatii adecvate pentru copiii care urmeaza sa fie integrati in societate. Proiectul, de care vor beneficia cit mai multi copii din centrele de plasament din Craiova, va demara pe 1 martie.


Pentru anul acesta, Fundatia pentru Tineret are in plan alte doua proiecte, ambele cu finantare din partea Agentiei Nationale pentru Sprijinirea Tinerilor Bucuresti in valoare de peste 10.000 de euro. Cele doua proiecte vor fi realizate in colaborare cu Grupul de Pompieri „Oltenia“, respectiv cu Sectia de Politie nr.1. In fiecare scoala vor fi organizate de catre colaboratorii fundatiei puncte de informare a tinerilor in ceea ce priveste prevenirea incendiilor, iar cu ajutorul politiei de proximitate se va lucra la prevenirea delincventei juvenile, la probleme de legislatie, drepturile copiilor, comportamentul antisocial si in special se va pune accent pe prevenirea consumului de droguri.


Fara bani nu se poate face nimic


Fundatia pentru Tineret a inchiriat pina in prezent spatii atit Regiei Autonome de Apa Craiova, cit si primariei, dar chiar si asa banii primiti sint prea putini pentru a acoperi macar o parte din cheltuielile lunare ale fundatiei. Etajul doi al Casei Tineretului este plin de gunoaie mobilierul este dezafectat, iar toaletele au fost sparte si nu au apa curenta. „Stiu ca exista probleme la etajul doi al claririi si ca toaletele nu pot fi folosite, dar este problema celor de la ANSIT Bucuresti. Ei ar trebui sa rezolve aceasta situatie, dar raspunsul este ca nu sint bani. Sa speram ca in primavara vom reusi sa facem rost de bani si sa rezolvam problemele“, a mai declarat Leonard Dascalu, directorul Casei Tineretului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS