16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024

Tineretea la patrat

„Copila ingerului“ – poeme aparute in acest sfirsit de ianuarie razvratit si plin de promisiuni – este „primul dans de lebada“ al elevei Wedad Quffa pe tarimul poeziei.


Dincolo de sfiosenia si stingaciile inerente oricarui inceput, citeva din poemele lui Wedad se remarca printr-un discurs liric incitant, emotionat si emotionant deopotriva. Desi la virsta intrebarilor, unele inca purtind esarfa de curcubeu a copilariei, ea stie unde trebuie sa ajunga, urcind cu pasi mici, dar siguri in sfera liricului – la poezia de foc a inimii. Poezie care se prefigureaza de pe acum intr-o lumina ce-i ingaduie speranta de a deveni mai mult decit „un nume adunat pe-o carte“ – in acest sens, proba de foc a timpului raminind sa-si spuna ultimul cuvint.


Se cuvine, dincolo de cuvinte, inalta plecaciune graficii de exceptie care insoteste si sustine poemele, realizate de Andrada Sgaiba, viitoare absolventa a Liceului de Arta „Marin Sorescu“ din Craiova. „Autoare“ a mai multor expozitii de grafica si pictura, nationale si internationale, Andrada ilustreaza si coperta cartii cu titlul sugestiv „Copila ingerului“, semnatura – „AS“ dind masura unei maiestrii artistice si a unui talent de exceptie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS