17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateVinzatorii craioveni nu respecta normele minime de igiena

Vinzatorii craioveni nu respecta normele minime de igiena

Inspectorii Oficiului Judetean pentru Protectia Consumatorului (OJPC) Dolj au efectuat simbata controale la magazinele alimentare din cartierul Bariera Vilcii. La vinzare nu au mai fost gasite produse expirate, in schimb, comerciantii au uitat sa respecte conditiile igienico-sanitare elementare.


La SC Ditoiu SNC, punctul sanitar nu era prevazut, conform legii, cu apa calda si rece, iar modul de vinzare a marfii lasa de dorit. Mezelurile erau pastrate la aceeasi temperatura cu marfa congelata, iar la majoritatea produselor, etichetele cu pretul si valabilitatea lipseau. Aceleasi nereguli au fost descoperite si la SC Miadas. In ambele unitati, vinzatoarele nu erau imbracate corespunzator unui punct alimentar de desfacere, iar gama produselor oferite clientilor varia de la peste, fructe, dulciuri, piine, pina la detergenti vrac.


„Vinzatorii trebuie sa inteleaga ca nu este esential doar termenul de valabilitate al produselor, ci si respectarea normelor igienico-sanitare. Degeaba au la vinzare produse bune de consum, daca sint pastrate si oferite clientilor in conditii improprii. Punctul sanitar se afla la distanta de doua sau chiar trei incaperi, iar vinzatoarele vind piine si produse fara sa se spele pe miini. Nu este normal ca un singur vinzator sa ofere clientilor o gama atit de diversificata de produse, fara sa respecte conditiile igienice.In plus, la multe din produse lipseau preturile“, a declarat Maria Draghici, inspector OJPC.


Pentru toate neregulile descoperite, comerciantii vor fi sanctionati corespunzator, cu o amenda cuprinsa intre 5 si 30 de milioane de lei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS