3.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateSatul Ungureni nu are curent electric de patru zile

Satul Ungureni nu are curent electric de patru zile

Zeci de localnici din satul Ungureni, comuna Ghercesti, stau de patru zile pe intuneric. In urma caderilor abundente de zapada, stilpii electrici au fost afectati. Desi echipajele sucursalei Oltenia a SC ELECTRICA SA au intervenit in majoritatea comunelor afectate, in patru sate ale comunei Ghercesti inca nu s-a restabilit furnizarea de curent electric. Principalul motiv pentru care lucrarile au fost intirziate este inaccesibilitatea drumurilor din aceasta zona. In citeva cazuri, angajatii societatii au fost nevoiti sa inainteze cu utilajele de deszapezire in fata masinilor de interventie, motiv pentru care s-a avansat foarte greu.


Localnicii din satul Ungureni sint tot mai ingrijorati de situatia creata. Acestia sustin ca au alertat atit autoritatile din comuna, cit si reprezentantii societatii ELECTRICA. „Nu stim ce sa mai credem! I-am anuntat pe toti si ne-au spus ca in cel mai scurt timp problema se va rezolva. A trecut o zi, doua si chiar trei si tot nu avem curent. Locuim la tara, dar nu mai folosim de mult lampile pentru a face lumina. Parca sintem in evul mediu. E de ajuns ca am fost blocati zeci de ore in sat, neputind sa luam legatura cu alte localitati, nu mai aveam nevoie si de asta!“, a spus un locuitor.


„In satul Ungureni, tensiunea este intrerupta de citeva zile. Din cauza vintului puternic, stilpii de medie si joasa tensiune au fost rupti, drept pentru care nu s-a mai putut furniza energie electrica. Echipele noastre sint deja la fata locului pentru a inlocui stilpii. In acest sens au fost transportati acolo cinci stilpi de medie tensiune si opt de joasa tensiune. Imediat ce lucrarile vor fi finalizate, oamenii vor avea din nou acces la curent“, a precizat Constantin Antonovici, inginer-sef in cadrul sucursalei.


Problemele vor fi remediate pina saptamina viitoare


Reprezentantii SC ELECTRICA SA-sucursala Oltenia sustin ca sint 80 la suta sanse ca pina saptamina viitoare satul Ungureni sa intre in regim normal de furnizare. In aceeasi situatie se afla si satul Rachita, precum si alte doua sate din comuna Ghercesti. Aici insa nu s-a reusit deplasarea la fata locului, deoarece drumul de acces este blocat. Din acest motiv, s-a facut apel la autoritatile locale pentru ca acestea sa inlesneasca actiunea de interventie.


„In momentul in care cei de la primarie ne anunta, echipajele noastre vor pleca imediat pentru a remedia defectiunile existente. Pina atunci, din pacate, nu putem face nimic. La ora actuala, cu exceptia localitatilor amintite, nu mai sint probleme majore privind furnizarea energiei electrice. Daca vremea este favorabila si nu vor mai fi caderi abundente de zapada sau vint puternic, nu vor mai exista astfel de situatii“, a incheiat Antonovici.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS