O familie din Craiova „moare“ cu dreptatea in mina

Autori


O alee de patru metri patrati reprezinta marul discordiei intre doua familii din cartierul craiovean Bariera Vilcii. Familia Stefan se lupta de patru ani pentru a obtine o alee de acces la gospodaria sa, de la numarul 168A. In urma cu citiva ani, vecinii acestora, familia Marcu, au ingradit drumul de acces, care a devenit proprietatea lor. In aceasta situatie, Ion Stefan s-a hotarit sa ii dea in judecata pentru a obtine in mod legal dreptul de a intra in propria casa. Pe baza sentintei civile nr. 9929/24 din aprilie 2002, instanta a hotarit eliberarea caii de acces, dind astfel dreptate reclamantilor. Situatia nu a intrat pe fagasul normal, deoarece piritii au contestat hotarirea. Tribunalul Dolj a decis insa respingerea apelului, stipulind ca „inchiderea drumului de acces cu porti metalice s-a facut nelegal de piriti“ si considerind decizia initiala legala si temeinica. Astfel, familia Marcu s-a vazut nevoita sa elibereze drumul pina la curtea vecinilor.

„Foarte multa vreme am fost obligati sa trecem prin curtea fratelui meu, care sta linga mine. Nu puteam abuza de el, deoarece casa este proprietate personala. Nu mi se parea normal ca un om sa se joace asa cu legea. Din cauza asta l-am si dat in judecata. Ca am avut dreptate, se poate constata din hotaririle date de instanta“, a precizat Ion.

Pe 6 februarie 2004, executorul judecatoresc Titi Balaci a reusit sa ii puna in „posesie“ pe reclamanti, pentru cei patru metri patrati. Famila Marcu, prezenta la intocmirea procesului-verbal, a refuzat insa sa il semneze, agresindu-i chiar pe cei prezenti, dupa cum se consemneaza si in proces. „Atunci, executorii au batut stilpi de fier, cite 14 pe fiecare parte, pentru a incadra portiunea respectiva. Speram ca in modul acesta sa ne lase in pace“, a continuat Ion.

Aleea de acces a devenit un vis imposibil


Audienta la primarul Antonie Solomon a ramas unica solutie pentru familia Stefan. Dupa cum sustine Ion, in urma cu citeva zile, vecinii sai au scos stilpii din pamint, plantind in locul lor citiva pomi, apoi au arat poteca, fiind imposibila de folosit. „E numai namol peste tot.

I-am intrebat de ce au arat si ne-au spus ca e terenul lor si fac ce vor. Mai cresc si trei ciini de rasa, care abia ne mai lasa sa trecem. Daca o sa inchida din nou, nu stim ce sa mai facem“, a mai spus Stefan. Controversata alee reprezinta de fapt drumul de exploatare D26 spre sonda nr. 9 Ghercesti, care apartine SN Depogaz Ploiesti, sectia Craiova. Capul familiei ne-a declarat ca in aceeasi situatie sint inca doi vecini, care au terenuri in acea zona, insa in cazul acestora justitia nu s-a pronuntat pentru eliberarea caii de acces.

„Ei nu au casa aici, ci doar terenuri. Cind vin, fie le dam drumul pe la noi prin curte, ca ne e mila, fie ocolesc canalul prin alte curti. Anul acesta s-au decis si acestia sa faca apel la lege. In plus, si trotuarul din fata curtii lui Marcu l-a imprejmuit, pentru a nu calca nimeni pe acolo. E domeniu public si nu ei hotarasc ce se intimpla cu el“, a incheiat barbatul. Famila Stefan nu se lasa intimidata si este hotarita sa mearga mai departe, pentru a obtine din nou dreptate.Comenteaza acum

Alte stiri

Sumarul ediției de sâmbătă, 29 ianuarie 2005

Actualitate

» Munca, bratara de aur…?!
» Romii care locuiesc ilegal in cartierul Mofleni vor fi mutati la primavara
» Regulamente scolare aspre pentru combaterea degradarii invatamintului
» O familie din Craiova „moare“ cu dreptatea in mina
» Familii din tara si din strainatate au trimis daruri copilului din Rojiste
» Satul Ungureni nu are curent electric de patru zile
» Trei primari din Dolj „suspina“ dupa 100 de miliarde de lei din fonduri europene
» Program de distribuire gratuita a mijloacelor contraceptive in mediul rural
» „Bataie“ pe tractoarele scoase la vinzare de finantele doljene
» Depozitul ecologic de gunoi de la Mofleni risca sa infesteze Jiul si o sursa de alimentare cu apa a Craiovei
» Conducerea CJ Dolj isi ia consilieri personali
» Detinutii fac icoane pentru victimele cutremurului din Asia
» Premierul a decis destituirea si numirea mai multor secretari de stat
» Oltenii cer oficialitatilor bani si locuri de munca
» Atac la sediul PSD din strada Kogalniceanu
» Asigurari de malpraxis pentru moase
» Avertizare meteorologica privind inrautatirea vremii
» Scurte stiri
» Mischie ramine in arest

Local

» Soldatul Mindrisoru si-a tras un glont in piept cu pistolul-mitraliera

Dolj

» Consultatii ginecologice in biroul primarului

Sport

» Bratu, Tamas si Petre sint pe faras
» Carabas l-a invins pe Ilie Dumitrescu
» Capello „pensioneaza“ vechea garda a lui Juve
» Cagliari si Inter, aproape de semifinale
» Pippo va fi operat din nou
» Solari, cea mai buna alternativa
» Regulamente scolare aspre pentru combaterea degradarii invatamintului
» „Sa joace Postasu’ in atac!“
» „Il astept pe sirb“
» Brazilienii ar putea ajunge abia pe 4 februarie
» „Se razbuna pe Paduret din cauza mea!“
» Credinciosii de la Pandurii
» „GP“ – Universitatea II 3-1
» Alb-albastrii pleaca la turci
» Surpriza, a revenit Calin!

Opinii

» SA UCIZI O PASARE CINTATOARE

Top