14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAsigurari de malpraxis pentru moase

Asigurari de malpraxis pentru moase

Asistentii medicali si moasele sint obligati si in acest an sa incheie asigurari de malpraxis. In ultima vreme, au circulat mai multe zvonuri conform carora asigurarile de raspundere civila nu vor mai fi obligatorii pentru cadrele medicale medii, politele de asigurare putind fi incheiate doar de medic in cazul in care acesta isi desfasoara activitatea in cabinet individual sau de conducerea sectiei in cazul unitatilor sanitare cu paturi. In realitate, obligativitatea incheierii politelor de asigurare de catre categoriile mentionate ramine valabila si in acest an, precum si modalitatile de incheiere a contractelor.


In baza Hotaririi nr.1/2004 a Ordinului Asistentilor Medicali din România, pentru asistentii medicali si moasele care isi exercita profesia in unitati sanitare cu paturi, valoarea minima de asigurare este de 5.000 de euro. Pentru asistentii medicali si moasele care isi exercita profesia in unitati din medicina primara, ambulatorii, cabinete medicale individuale, echivalentul in lei la data incheierii contractului de asigurare a sumei de 2.000 de euro, iar pentru asistentii de farmacie care isi exercita profesia, echivalentul in lei la data incheierii politei a sumei de 1.000 de euro.


Reprezentantii CAS Dolj sustin ca pina la aceasta data au fost autorizate sa incheie asigurari de malpraxis 15 societati de profil, procesul de acreditare al societatilor de asigurare continuind, concomitent cu incheierea politelor de asigurare. „Furnizorii de servicii medicale fara polite de asigurare nu vor putea sa incheie contracte pentru furnizarea de servicii medicale cu Casa de Asigurari de Sanatate“, a mentionat Daniela Gheorghe, purtatoarea de cuvint a CAS Dolj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS