22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMischie a facut recurs

Mischie a facut recurs

Atit Nicolae Nicolae, cit si Parchetul de pe linga Tribunalul Gorj au declarat recurs impotriva hotaririi Judecatoriei Tirgu Jiu de arestare preventiva pe cinci zile a fostului baron de Gorj si de punere in libertate a celorlalte trei persoane retinute in dosarele anchetate de procurori. Instanta a decis arestarea lui Mischie, pentru ca acesta sa nu influenteze martorii pe perioada derularii anchetei. Maria Dumitrascu, primar al comunei Berlesti, Gabriel Ungureanu, seful Directiei Tehnice din cadrul Consiliului Judetean Gorj, Dan Pavel, functionar in cadrul aceluiasi serviciu, au fost pusi in libertate miercuri seara, imediat dupa decizia pronuntata de instanta de judecata.


Judecator emotionat si supus la presiuni


Judecatorul Alin Nicolescu, de 31 de ani, cel care a decis ca Mischie sa mai ramina in arest cinci zile, a fost vizibil emotionat in momentul citirii hotaririi. Hirtia tremura in mina acestuia. Sentinta a fost data in jurul orei 21.00, dupa ce instanta a deliberat aproape o ora. Procesul a inceput in jurul orei 15.00, inculpatii fiind adusi pe rind in sala. Rudele acestora asteptau deznodamintul in alta incapere. Dupa pronuntarea hotaririi, Sanda Mischie, sotia fostului lider PSD Gorj, a spus: „Sint deceptionata“. Potrivit unor surse din justitie, instanta de judecata si conducerea Tribunalului Gorj au fost supuse la presiuni pentru eliberarea lui Mischie, la un moment dat presedintele Tribunalului, Gheorghe Miruta, parasind institutia, nemaisuportind telefoanele de interventie. Recursul facut de Parchet si de Mischie impotriva deciziei Judecatoriei Tirgu Jiu se va judeca cel mai probabil astazi.


Baronul, trimis in judecata pentru contrabanda cu arme


Nicolae Mischie a fost trimis in judecata ieri de Parchetul Tribunalului Gorj, in dosarul privind arma de vinatoare pe care o detinea ilegal. In timp ce se afla intr-o delegatie in Elvetia, Mischie a cumparat, pe 11 octombrie 1997, o arma de vinatoare IJ 27 mm de la magazinul Forney Armurier din Lausanne, contra sumei de 570 de franci elvetieni, fara sa aiba autorizatie in acest sens din partea autoritatilor române. Baronul de Gorj a introdus arma demontata in bagajele sale, fara sa o declare la punctul de control vamal de pe Aeroportul Otopeni. Incercind sa induca ideea ca arma a fost introdusa in tara la o data ulterioara, Mischie a solicitat in scris Biroului Vamal de Control si Vamuire la Interior Tirgu Jiu, pe 28 februarie 2003, sa-i vamuiasca pusca de vinatoare, pe care, chipurile, ar fi adus-o din Italia pe 9 februarie 2003. Aceasta solicitare scrisa constituie, conform procurorilor de la Parchetul Tribunalului Gorj, proba principala privind savirsirea infractiunii de fals in declaratii. In afara acestei infractiuni, procurorii au mai retinut nerespectarea regimului armelor si munitiilor, precum si infractiunea de contrabanda calificata. Dosarul penal intocmit de procurori a fost trimis ieri spre solutionare Tribunalului Gorj. Nicolae Mischie risca pentru aceste acuzatii o pedeapsa de pina la 12 ani de inchisoare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS