17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitate355 de localitati din Dolj au ramas in bezna

355 de localitati din Dolj au ramas in bezna

Instalatiile electrice din cadrul Filialei ELECTRICA Oltenia au fost afectate din cauza vintului puternic din noaptea de marti spre miercuri. Zonele cele mai afectate sint judetele Dolj, Olt, Teleorman si Arges. Mii de oameni au ramas in bezna ore intregi. Vintul puternic, care a batut cu peste 100 km/h, a smuls cablurile de inalta tensiune, afectind 355 de localitati. Reprezentantii ELECTRICA Oltenia au declarat ca au fost afectate si judetele Gorj, Vilcea si Mehedinti. Oamenii au ramas si aici fara curent electric mai bine de patru ore, iar unii pomi au fost smulsi din radacina.


In comuna Dobresti, oamenii stau in bezna de trei zile


Comuna Dobresti este in bezna de trei zile. Din cauza socurilor de tensiune, toata aparatura electrocasnica a satenilor s-a ars. Directorul ELECTRICA, sucursala Craiova, Stefan Croitoru, a precizat ca problemele sint din cauza vintului puternic din noaptea de marti spre miercuri, care a afectat reteaua de energie electrica: „Satenii trebuie sa inteleaga si sa aiba rabdare pentru ca lucram cu oameni, nu cu roboti. Eu stiu ca nu este o situatie placuta, dar pina la prinz am rezolvat problema energiei electrice in jumatate din zonele afectate“.


Oamenii se cearta, vintul le rezolva pe toate


Vintul i-a pus la treaba si pe angajatii Regiei Autonome de Administrare a Domeniului Public si Fondului Locativ (RAADPFL) Craiova, care au trecut cu masinile de interventie prin locurile de unde au fost primite sesizari pentru a ridica pomii doboriti la pamint. Directorul RAADPFL Craiova, Ilie Badescu, a declarat ca echipele de interventie au fost trimise la lucru de la prima ora, pentru a ridica pomii cazuti, si ca nu au fost inregistrate pagube. Cearta locatarilor care locuiesc pe Calea Bucuresti, la blocurile 3 si 4, a fost rezolvata de …vint, pentru ca toata vara au existat discutii intre vecini. „Unii ziceau ca ar fi bine sa taie copacul asta pe care l-a doborit vintul, ca face prea multa umbra si nu au lumina naturala in casa, altii i-au reclamat ca pomul nu trebuie sa dispara, si uite asa s-au certat intre ei pina a venit vintul si l-a doborit. Copacul a cazut pe alee, a distrus gardul viu si a blocat trecerea“, a precizat Constantin Panait, locatar al blocului 4.


Noapte alba pentru lucratorii ELECTRICA


In cele 355 de localitati din Dolj, ramase fara energie electrica, au fost scoase de sub tensiune 55 de linii aeriene de medie tensiune si 1.510 posturi de transformare. S-a lucrat la foc automat cu 106 echipaje de interventie din cadrul ELECTRICA Oltenia, care au efectuat controlul si au incercat sa remedieze instalatiile afectate. De asemenea, au fost afectate si sapte linii aeriene de 110 kV, localizate in judetele Dolj, Olt si Teleorman.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS