8.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateTirgul Romanesti va intra in Occident

Tirgul Romanesti va intra in Occident

Din cauza numeroaselor plingeri din partea comerciantilor, dar si a cumparatorilor, tirgul de saptamina din Romanesti va beneficia in cursul anului de importante investitii. Administratia Pietelor si Tirgurilor Craiova intentioneaza sa construiasca un spatiu adecvat pentru vinzarea lemnelor si sa amenajeze un sector pentru comercializarea animalelor. Conform reprezentantilor autoritatilor locale, tirgul va oferi conditii occidentale.


„Avem in plan mai multe investitii, in functie de timp si bani. Cunoastem problemele cu care se confrunta cei de acolo si vom incerca treptat sa le rezolvam Este vorba de pavarea aleilor, introducerea canalizarii, dar si de imprejmuirea locurilor de vinzare“, a precizat Gheorghe Calinoiu, directorul APT Craiova.


In prezent, cei care se ocupa cu vinzarea de lemne au ocupat un spatiu destul de mare in cadrul tirgului. Din pacate, acesta nu este delimitat cu gard si nu are o sursa de apa. Cei care isi desfasoara in acest loc activitatea au depus numeroase memorii, dupa cum sustin, pentru a se lua o masura in acest sens.


„Exista in orice moment pericolul izbucnirii unui incendiu. In aceasta situatie, ar fi distrusa toata marfa noastra si am ramine pe drumuri. Platim o taxa si ar trebui sa avem conditii pe masura. Am auzit de la un functionar de la primarie ca anul asta ne-ar racorda si pe noi la o sursa de apa“, a mentionat un comerciant.


Vinzarea animalelor in mocirla


Intr-o situatie similara se afla si sectorul pentru comercializarea animalelor. Cind ploua, terenul se transforma in mocirla. Oamenii sint nemultumiti si de resturile care ramin de la animale. Si munca celor care sint angajati la tirg ar fi usurata, daca s-ar construi o canalizare. Dintre cele 46 de miliarde de lei care au fost puse la dispozitia administratiei, pentru anul acesta, se va stabili in curind suma care urmeaza sa fie utilizata pentru Tirgul Romanesti.


„Inainte de Craciun era o mizerie de nedescris. Zeci de oameni veneau ca sa cumpere porci si parca eram in evul mediu. Peste tot namoale si nici o fintina unde sa te poti spala“, a declarat un cumparator.


Pina in momentul in care se va decide suprafata care va beneficia de imbunatatiri, craiovenii vor fi nevoiti in continuare sa se confrunte cu conditii insalubre in tirgul din Romanesti.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS