11.2 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePolitist acuzat ca a pretins mita

Politist acuzat ca a pretins mita

Nicolae Pisiu si Anton Vasile Codoban au stat sapte luni in arest preventiv dupa ce s-au batut cu un politist, care nu se afla in timpul programului. Scandalul a avut loc in fata unei terase din Tirgu Jiu, unde agentul Nicolae Vasile si cei doi consumasera bauturi alcoolice. Inainte de izbucnirea scandalului, politistul il cercetase pe Pisiu pentru o infractiune sexuala si il scosese nevinovat. Pisiu sustine ca agentul Vasile i-ar fi pretins o suma de bani pentru a-i „rezolva“ dosarul


Un politist gorjean este acuzat de unul dintre cei pe care i-a anchetat ca i-ar fi pretins 1.000 de dolari pentru a-l gasi nevinovat intr-un dosar in care era cercetat. Nicolae Pisiu, de 34 de ani, din Tirgu Jiu, a fost cercetat de agentul de politie Nicolae Vasile pentru tentativa de perversiuni sexuale, in urma unei plingeri facute de fosta lui prietena. „Fosta mea prietena a dat o declaratie impotriva mea, in care ma acuza de o infractiune sexuala, care mai tirziu s-a dovedit neadevarata. O data ajunsi la politie, am fost cercetat de agentul Nicolae Vasile, pe care il cunosteam mai demult. Atunci aveam doar citeva zile de cind iesisem din penitenciar si am incercat sa-i explic ca sint victima unei intrigi, iar Vasile Nicolae mi-a spus ca sint recidivist si ca pot foarte usor sa fiu arestat din nou si ca depinde de «cum sar la cap», deoarece in situatia aceea el ma poate gasi si vinovat, dar si nevinovat. L-am intrebat intre patru ochi ce trebuie sa fac, iar el mi-a spus sa-i dau 1.000 de dolari, pentru ca trebuie sa-i dea sefului sau din ei, iar totul va fi bine. Am discutat cu el si a ramas ca rezolva cazul cum stie si se descurca el cu seful lui, iar eu sa-i achit suma de 1.000 de dolari“.


Au stat sapte luni in arest preventiv


Nicolae Pisiu a fost gasit nevinovat de agentul Nicolae Vasile in dosarul in care era cercetat. Ulterior, intr-o seara de la sfirsitul lunii iunie 2004, cei doi s-au intilnit pe terasa unui restaurant din Tirgu Jiu. Pisiu era insotit de Anton Vasile Codoban, iar politistul Nicolae Vasile se afla la masa impreuna cu Danut Berbetocu si cumnatul acestuia. Pisiu si Codoban spun ca au fost chemati de politist la masa la el. „Am ajuns toti trei in stare de ebrietate. Politistul Nicolae Vasile, dupa ce a acceptat sa consume bauturi alcoolice cu noi si achitate tot de noi, si-a adus aminte, nu stiu din ce motive, ca el vrea sa se bata cu prietenul meu Codoban, invitindu-l pe acesta de nenumarate ori afara. Codoban l-a refuzat mereu, iar eu am incercat sa-i explic lui Nicolae Vasile ca nu este bine sa se bata. Cind a vazut ca achitam consumatia cu valuta, deoarece nu mai aveam lei la mine, Vasile Nicolae si-a adus aminte ca eu as avea o datorie la el de 1.000 de dolari si mi i-a cerut, reprosindu-mi ca ii achitase sefului sau o mare parte din acestia. I-am aratat ca am 3.000 de dolari la mine, dar nu pot sa-i dau banii, pentru ca ii imprumutasem si imi trebuiau, iar eu nu ma consideram dator la el“, a precizat Pisiu. Cei cinci s-au incaierat apoi in fata barului. Atit agentul Nicolae Vasile, cit si Pisiu si Codoban au depus plingeri unii impotriva celorlalti la politie si la Parchet. Nicolae Pisiu si Anton Vasile Codoban au fost arestati si acuzati de lovire si ultraj contra bunelor moravuri. In urma cu aproximativ o luna, cei doi au intrat in greva foamei, iar rudele si apropiatii lor au protestat in fata Parchetului Gorj. Cei doi au fost eliberati saptamina trecuta din arest, dupa sapte luni petrecuti dupa gratii. Pe rolul instantei de judecata sint doua procese, unul in care agentul Vasile este parte vatamata, iar Pisiu si Codoban, inculpati, iar in celalalt, polititul este inculpat, iar Pisiu si Coban parti vatamate.


Agentul Nicolae Vasile spune ca acuzatiile care i se aduc nu sint adevarate: „Exista un proces pe rol. Ei pot sa spuna orice. In acel dosar eu dadusem solutie inainte de producerea scandalului. Sint niste tertipuri. Nimic din ceea ce spun ei nu este adevarat. Ei au venit la masa nechemati. Eu eram la masa cu un vecin. Nu mi-am facut decit datoria. Ei spun numai minciuni“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS