16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePaturile nefacute protejeaza impotriva bolilor

Paturile nefacute protejeaza impotriva bolilor

Veste buna pentru adolescentii ceva mai lenesi: paturile nefacute protejeaza, in opinia specialistilor, impotriva bolilor, in timp ce paturile aranjate atrag acarienii, arahnidele mici, cu capul, toracele si abdomenul de obicei nediferentiate, unele dintre ele fiind purtatoare de germeni ai unor maladii grave.


Dupa cum informeaza Germany Live, cei care in fiecare dimineata au grija sa isi aranjeze patul si sa il acopere cu o cuvertura creeaza un spatiu proprice pentru acarienii care pot provoca astmul, eczemele, stranutul cronic, precum si alte alergii.


Un astfel de pat este mediul cel mai propice pentru aproape 1,5 milion de acarieni, au avertizat cercetatorii.


Prin urmare, este mai bine ca parintii sa nu isi mai pedepseasca odraslele, atunci cind acestea uita sa faca patul.


Din cite se pare, nu doar oamenii ordonati sint oripilati de paturile aflate in dezordine, ci si asupra acarienilor acestea au acelasi efect, a spus coordonatorul studiului Stephen Pretlove de la Universitatea Kingston din Londra.


„Acarienii se hranesc cu cojitele de pe pielea umana si de aceea le place la nebunie sa stea cu noi in pat. Se stie ca acarienii supravietuiesc atunci cind prin intermediul unor glande din partea exterioara a corpului iau apa din atmosfera. Un obicei atit de simplu precum nefacutul patului in timpul zilei, poate elimina umezeala din lenjeria de pat si din saltea, astfel ca acarienii se vor usca si in cele din urma vor muri“, a mai explicat specialistul.


In Marea Britanie, anual autoritatile investesc cam un miliard de euro pentru tratarea bolilor, care pot fi provocate de acarieni.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS