16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateStupefiante la o farmacie din Filiasi

Stupefiante la o farmacie din Filiasi

Politistii de la Crima Organizata au descoperit ca o farmacie din orasul doljean Filiasi punea in vinzare medicamente cu continut stupefiant si psihotrop fara sa dispuna de o autorizatie speciala emisa in acest sens de Ministerul Sanatatii


Politistii Centrului Zonal de Combatere a Crimei Organizate si Antidrog (CZCCOA) Craiova au desfasurat, in cursul acestei saptamini, o ampla actiune pe linia respectarii regimului medicamentelor cu continut stupefiant si psihotrop. In urma controlului efectuat la farmacia FILFARM din orasul doljean Filiasi, oamenii legii au constatat ca unitatea comercializa medicamente cu continut stupefiant si psihotrop, fara sa aiba autorizatie speciala, emisa de Ministerul Sanatatii. Drept urmare, politistii au intocmit fata de Nicolae Afrim, patronul farmaciei, si angajata lui, farmacista Margareta Cretu, acte premergatoare dosarului penal privind savirsirea de catre acestia a infractiunilor de detinere si punere in vinzare fara drept de medicamente cu continut stupefiant si psihotrop, fapta prevazuta si pedepsita de art.2 din Legea nr.143/2000.


In baza neregulilor constatate, politistii au luat si masura ridicarii, in vederea confiscarii, a 3.648 de comprimate si 33 de fiole de medicamente cu continut stupefiant si psihotrop, din sortimentele: Fenobarbital, Fortral, Lexotanil, Xanax, Nitrazepam, Medazepam, Ansilan, Diazepam si Distonocalm, dupa cum se arata intr-un comunicat de presa al Inspectoratului General al Politiei Române.


Dupa primele cercetari, politistii de la CZCCOA Craiova au ajuns la concluzia ca farmacia FILFARM s-a aprovizionat cu medicamente care contin substante stupefiante si psihotrope de la mai multe depozite de specialitate de pe raza municipiului Craiova, fara sa i se solicite autorizatie de stupefiante. In acest sens, oamenii legii vor extinde cercetarile si la angajatii acestor depozite farmaceutice, care sint banuiti de complicitate la punerea in vinzare fara drept a medicamentelor cu continut stupefiant si psihotrop.


Dosarul va fi inaintat procurorilor Biroului Dolj al Directiei de Investigare a Infractiunilor de Crima Organizata si Terorism din cadrul Parchetului de pe linga Inalta Curte de Casatie si Justitie, pentru luarea masurilor legale.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU