24.3 C
Craiova
miercuri, 17 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAngelica Stoican, cercetata in dosarul lui Boerica

Angelica Stoican, cercetata in dosarul lui Boerica

Cintareata este acuzata ca a introdus ilegal in tara arma daruita afaceristului


Procurorii Parchetului de pe linga Inalta Curte de Casatie si Justitie au demarat ieri urmarirea penala pe numele Angelicai Stoican, sub acuzatia de nerespectare a regimului armelor si munitiilor, a declarat purtatorul de cuvint al institutiei, procurorul Ramona Bulcu. Acest lucru a fost decis in urma audierii de joi a Angelicai Stoican, in calitate de invinuit, de procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism. Din probele administrate in cauza s-a retinut faptul ca „in virtutea relatiilor de prietenie pe care le avea cu Genica Boerica, Angelica Stoican i-a oferit acestuia, la sfirsitul lunii septembrie 2004, o carabina cu repetitie marca Mossberg, de calibrul 12 mm, cu incarcare sub teava (tip shot-gun)“. Verificarile procurorilor au stabilit totodata ca arma respectiva nu figureaza „in evidente, la nivel national, ca fiind detinuta legal, pierduta sau sustrasa“, motiv pentru care anchetatorii vor continua cercetarile pentru a afla modalitatea reala de introducere a acesteia in tara.


La audierea din 19 decembrie 2004, facuta in dosarul nr. 165/P/2003, Genica Boerica a recunoscut faptul ca arma gasita in locuinta sa din Craiova a fost cadoul Angelicai Stoican pentru el si ca „in perioada 1 octombrie – 3 octombrie 2004 a detinut fara drept o carabina cu repetitie“. Amintim ca Genica Boerica a fost retinut, in dimineata zilei de 3 octombrie 2004, de oamenii legii din Capitala, care au facut simultan perchezitii la locuintele lui si la cea a contabilei sale, Elena Popa. Totodata, mascatii au ridicat orice ar fi putut constitui proba, de la documente si dosare pina la arme de foc. La timpul respectiv, avocatul Dan Nastrut, aparatorul lui Genica Boerica, a motivat prezenta armelor de vinatoare, „modele vechi si noi“, acasa la clientul sau, prin faptul ca „este un vinator inrait“.


Genica Boerica a facut parte dintr-o grupare infractionala care a prejudiciat statul român cu peste 14 milioane de dolari, prin fals privind identitatea, uz de fals si evaziune fiscala. Din retea mai faceau parte Jamal Sadik Jamal Al Adi, Elena Aurora Popa si Florian Clinciu. Totodata, s-a stabilit ca, in perioada 1998-2000, Jamal Sadik impreuna cu mai multi cetateni arabi si români, in baza unor acte de identitate false (pasapoarte pe numele Ahmed Hadayadi si Adeil D. Hedo) a infiintat mai multe societati-fantoma care aveau drept obiect de activitate fabricarea si comercializarea alcoolului etilic, fara a plati accizele datorate statului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS