22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitate300.000 de lei pentru ingrijirea unui ciine comunitar

300.000 de lei pentru ingrijirea unui ciine comunitar

Ii intilnesti la orice colt de strada, in parcari si pe linga blocurile din oras. Sint ciinii comunitari care pentru o bucata de piine te ignora si te poti bucura ca ai scapat nevatamat. In ultimii ani insa au impinzit orasul. Pentru ca stabilimentul de la Facai are o capacitate de 60 de locuri, cei peste 2.000 de ciini comunitari vor ramine in strada mult timp de acum incolo.


Singurul echipaj de ecarisaj din Craiova face cu greu fata sutelor de reclamatii care vin in fiecare zi de la asociatiile de locatari si, mai ales, de la oamenii care au fost muscati de patrupede. „Mai mult de 10 -15 ciini pe zi nu putem sa prindem. Fiecare actiune de prindere a ciinilor vagabonzi se termina cu scandal. Sint oameni care iubesc ciinii si nu vor ca acestia sa fie ridicati. Ii hranesc in fiecare zi si, ori de cite ori echipa de ecarisaj incearca sa ii prinda, iubitorii de animale fac tot posibilul sa ii impiedice pe angajatii nostri“, a spus Sorin Ciobanu, directorul Serviciului de Salubritate Craiova. Sorin Ciobanu a mai afirmat ca la sediul regiei vin in fiecare zi reclamatii cum ca angajatii Serviciului de Ecarisaj primesc bani de la iubitorii de animale pentru ca acestia sa lase liberi ciinii in parcari si in preajma blocurilor, dar nici o reclamatie nu este scrisa. „Nu pot sa iau masuri si sa dau oamenii afara doar pentru ca se zvoneste ca primesc mita. Asteptam persoane care sa vina si sa dea declaratii in scris“, a mai declarat directorul Serviciului de Salubritate Craiova. Craiovenii sint insa de alta parere. „M-am saturat sa-i vad peste tot. Mi-e frica sa mai ies din bloc. Sint peste 30 in fata blocului. Aveam o catelusa, i-am pus numele Fetita, am hranit-o, am avut grija de ea, iar acum sint 30. Cei care au venit sa ii ridice au primit de la o vecina 20.000 de lei si au lasat-o si pe Fetita, dar si pe ceilalti“, a spus Aneta Ispas, pensionara. „Imi pare rau de ciini ca stiu ca ii omoara dupa ce ii prind. Asta-vara le-am dat si eu la baieti 10.000 de lei, ca atit am avut, si o sticluta cu tuica si i-am rugat sa nu ii ia ca nu musca. Nu inteleg de ce nu ii ia doar pe cei care musca“, a afirmat Constantin Voica, somer.


In stabilimentul de la Facai, cei 60 de ciini beneficiaza de un tratament special: sterilizarea, care costa intre 100 si 150.000 de lei, hrana zilnica 5-6.000 de lei si pretul de cazare 140.000 de lei pentru doua saptamini. In total 300.000 de lei pentru un ciine, de trei ori mai mult decit alocatia unui copil. Pentru ca nu pot scapa de ciini, cei care considera ca locul acestora este intr-un centru canin au gasit ei o solutie: otravirea. Zilnic, angajatii Serviciului de Salubritate sint chemati sa ridice de pe strazi animale moarte, ucise de locatari cu substante toxice puse in mincare.


Directorul Serviciului de Salubritate, Sorin Ciobanu, a mai declarat ca se discuta un proiect in discutii cu o asociatie care protejeaza animalele, care s-a oferit sa construiasca al doilea stabiliment canin la Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS