13.4 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateTerenurile gratuite pentru tineri vor ramine un vis frumos

Terenurile gratuite pentru tineri vor ramine un vis frumos

O singura persoana a depus anul acesta dosarul la Primaria Craiova pentru obtinerea unui teren gratuit. Conform Legii nr. 15/2003, la cerere, tinerii intre 18 si 35 de ani pot primi gratuit de la stat un teren cu o suprafata intre 250 si 500 de metri patrati pentru a-si construi o locuinta. Daca in anii trecuti s-a vehiculat ideea ca va fi folosit un teren din zona Izvorul Rece, in suprafata de doua hectare, dupa alegerile locale din iunie 2004, noua conducere a Primariei Craiova a ajuns la concluzia ca acea locatie nu putea fi folosita, deoarece presupunea investitii enorme.


„Intr-adevar, initial ne gindiseram sa alegem terenuri din extravilan, dar, dupa ce am fost ales primar si am cerut realizarea unui studiu, am realizat ca asa ceva nu este posibil. Pentru ca acolo nu exista utilitati, ar fi trebuit sa folosim de la bugetul local miliarde pentru introducerea canalizarii, apei sau gazelor. Nu dispunem de o suma atit de mare in acest scop. Acesta este si motivul pentru care am decis, cel putin in aceasta perioada, sa nu luam nici o hotarire“, a mentionat primarul Antonie Solomon.


Din lipsa unui teren cu o asemenea intindere in intravilan s-a decis „cautarea“ unor solutii salvatoare, care poate le vor oferi o speranta tinerilor craioveni. Cei care doresc sa obtina un teren gratuit trebuie sa aiba intre 18 si 35 de ani, sa nu fi detinut anterior o locuinta sau un teren, dar nici parintii acestora sa nu fi avut in ultimii zece ani in proprietate un teren in suprafata mai mare de 500 de metri patrati in mediul urban sau de 5.000 de metri patrati in mediul rural.


In Craiova nu exista terenuri libere


Solutia propusa de conducerea primariei este atribuirea anumitor terenuri nefolosite care sint in prezent in proprietatea armatei. Beneficiarul acestora va avea insa obligatia ca in termen de un an sa construiasca o locuinta, in caz contrar, printr-o hotarire a consiliului local, i se va retrage dreptul de folosinta.


„Nu le pot promite nimic celor care au depus deja dosarul in acest scop. Din pacate, in Craiova nu este disponibila nici macar o palma de pamint. O sa incerc sa intervin pe linga reprezentantii guvernului sa adopte o hotarire prin care sa beneficiem noi de terenurile care sint nefolosite, dar care se afla in administrarea altcuiva. Oricum, anul acesta nu cred ca se va rezolva nimic“, a incheiat Solomon.


La Primaria Craiova au fost inregistrate pina in prezent 294 de dosare, prin care se solicita o suprafata de teren pentru ridicarea unei locuinte. Descurajati, cei mai multi dintre acestia nu si-au reactualizat dosarele, cum ar fi fost normal.


„Mi-am depus actele de la inceputul lui 2004, insa acum nici nu mai sper ca voi avea parte de un astfel de «cadou». Chiar daca va fi gasit spatiu disponibil, sint sigur ca aceia care au pile vor beneficia de el. Noi, care nu avem unde sa locuim, ne vom multumi in continuare sa stam pe drumuri“, a spus un tinar.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS