21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitate7.000.000.000.000 de lei, gaura lui Gaurean

7.000.000.000.000 de lei, gaura lui Gaurean

Fostul administrator al SC RAFO Onesti, Toader Gaurean, si administratorul SC VGB, Octavian Iancu, au fost audiati marti de procurorii Parchetului de pe linga Inalta Curte de Casatie si Justitie (PICCJ), in calitate de invinuiti in dosarul Rafo.


Toader Gaurean, in prezent director general al Faber Invest&Trade Ltd. Inc. SUA, a sosit la PICCJ in jurul orei 11.00, fiind interpelat de procurori timp de mai multe ore pentru acuzatiile de abuz in serviciu contra intereselor publice, complicitate la evaziune fiscala, delapidare si spalare de bani, prejudiciul creat de acesta fiind de 7.000 de miliarde de lei.


In ceea ce-l priveste pe Octavian Iancu, administrator la VGB si asociat la alte societati ale acesteia, purtatorul de cuvint al PICCJ, procurorul Ramona Bulcu, a declarat ca a fost citat pentru ora 14.00, fiind audiat in legatura cu acuzatiile de complicitate la evaziune fiscala, delapidare si spalare de bani.


In aceeasi cauza, Ovidiu Tender este acuzat de inselaciune, evaziune fiscala, spalare de bani, iar Corneliu Iacubov este invinuit de complicitate la evaziune fiscala si la delapidare in forma calificata, urmind sa se prezinte in fata procurorilor, la sfirsitul acestei luni, pentru o noua audiere.


Amintim ca afaceristului Ovidiu Tender i s-au prezentat, luni, oficial, acuzatiile pentru care este cercetat in dosarul Rafo, iar avocatii lui, printre care si Marian Nazat, au cerut un nou termen pentru a-si putea pregati apararea, avind in vedere ca „aveau cunostinta de acuzatii doar din presa“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS