12 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateGroapa de gunoi neautorizata in Slatina

Groapa de gunoi neautorizata in Slatina

De aproximativ doua luni, municipiul Slatina s-a imbogatit cu o noua groapa de gunoi. Aparuta peste noapte, groapa respectiva, situata chiar linga oras, pe drumul spre satul Clocociov, s-a latit de la o zi la alta, iar deseurile sint aruncate in continuare. Masini mici sau de mare tonaj, incarcate cu moloz sau resturi menajere, au devenit prezente obisnuite in zona in apropierea careia se afla si Manastirea Clocociov. Mai grav este ca suprafata respectiva tinde sa devina in mod oficial groapa de gunoi, desi nu exista nici un document in acest sens si nici autorizatiile de rigoare. Initiativa afecteaza citeva mii de persoane, care locuiesc in apropiere. Oamenii sint extrem de nemultumiti de ceea ce se intimpla la citiva metri de locuintele lor, dar si de lipsa de reactie a autoritatilor.


„Arunca toti, fara nici o jena…“


„Pina in vara erau doua-trei gramezi cu gunoaie. Atunci am zis ca nu e mare lucru, dar, pe parcurs, au aparut gramezi tot mai mari. Toti arunca gunoi, fara nici o jena: de la cei cu masini mici, din care descarca saci intregi, pina la cei cu autocamioane, pline cu moloz. Nu se mai tem de nimica. Inainte ne trezeam dimineata cu gunoiul pe cimp, acum vin si descarca ziua in amiaza mare! Nu se poate asa ceva! Miine-poimiine o sa ne pomenim ca ne ajunge la gard! Ar trebui sa fie interzis asa ceva!“, a spus, exasperata, Ioana Georgescu, care locuieste in zona.


Afectati de imaginea si mirosul din zona ar trebui sa fie si baronii judetului, care si-au ridicat vile impunatoare in zona cu pricina, cunoscuta pentru pitorescul ei. Politisti, judecatori, avocati, politicieni si alte persoane care fac parte din „crema“ societatii oltene s-au inghesuit in ultimii ani sa prinda un locsor in aceasta zona. Dar gunoiul care se iteste la doi pasi de vilele lor nu i-a impresionat.


Reprezentanti ai societatii care se ocupa de salubrizarea orasului, SALUBRIS, afirma ca nu este problema lor, deoarece terenul nu figureaza ca fiind groapa de gunoi. „Acolo nu este treaba noastra, ci a primariei. Cu ajutorul unor gardieni sau al altor persoane abilitate sa aplice amenzi, numai asa s-ar putea rezolva problema. Persoanele care arunca gunoiul in acel loc trebuie identificate si sanctionate, nu vad alta solutie. Oricum, chiar daca nu este treaba noastra, noi am incercat totusi sa intram in zona cu un buldozer, ca sa facem curatenie, dar, pentru ca buldozerul era prea mic, am abandonat planul“, a declarat Constantin Tita, directorul SALUBRIS Slatina.


Situatia nu este singulara. Chiar pe drumul spre groapa in cauza, in fata impunatorului sediu al Tribunalului Judetean Olt, a aparut alta groapa de gunoi, spre uimirea slatinenilor care locuiesc in blocurile din preajma.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS