5.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateNumarul cazurilor de viroze respiratorii a crescut ingrijorator in Craiova

Numarul cazurilor de viroze respiratorii a crescut ingrijorator in Craiova

Medicii craioveni avertizeaza ca, din cauza temperaturilor neobisnuit de ridicate, alternate cu zile friguroase, a crescut numarul pacientilor cu probleme ale aparatului respirator. Specialistii spun ca una dintre cauzele principale ale aceste cresteri este vremea calda, care favorizeaza inmultirea microbilor, parazitilor si a virusilor. „Avertizam in special populatia virstnica si copiii sa se imbrace corespunzator, pentru ca, in afara de un inceput de epidemie de viroza respiratorie, este o epidemie de varicela si va trebui sa evite aglomeratia si contactul cu persoanele bolnave.


Ultima perioada, din punct de vedere climatic, a avut o influenta nefasta asupra copiilor mici, inregistrind foarte multe cazuri de viroza respiratorie“, a declarat medic Dalida Mosorescu, presedinta Societatii de Medicina Generala filiala Craiova.


Si in urmatoarele zile va trebui sa aveti grija cum va imbracati si sa va feriti de aglomeratie, pentru a evita imbolnavirile. Cine credea ca iarna a depus toate armele si nu va aduce in acest an zapada va constata in urmatoarele zile ca s-a inselat. Vremea calda si insorita va fi inlocuita de una rece si inchisa.


 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS