12.6 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateBataie pentru posturile din primarie

Bataie pentru posturile din primarie

Craiovenii s-au calcat in picioare vineri, pentru a afla tematica si biografia pentru cele 114 locuri scoase la concurs de Primaria Craiova, o data cu adoptarea noii organigrame. Posibilitatea de a deveni functionar public i-a incintat pe oameni, care au stat la rind zeci de minute pentru a ajunge la afisajele din institutie. Proaspeti absolventi de facultati, dar si persoane trecute de prima tinerete, someri sau craioveni cu un serviciu stabil s-au inghesuit sa afle daca pot ocupa unul dintre posturile scoase la concurs. Desi retributiile depasesc cu putin salariul minim pe economie, acestea nu i-au oprit pe solicitanti sa spere ca vor lucra inprimarie. Cunostintele de limba engleza si operare calculator i-au dezarmat pe doritori, o parte plecind dezamagiti acasa.


„Am 37 de ani si am terminat facultatea de litere. In prezent sint profesoara, cu engleza ma descurc, dar de calculatoare habar nu am. Nu cred ca am sanse. Oricum, cred ca sint ocupate dinainte sa fie afisate. Cu un loc la primarie speram sa ma descurc si eu mai usor“, a declarat o craioveanca. La polul opus se aflau tinerii care erau mai mult decit convinsi ca vor obtine un post in cadrul institutiei.


„Inca de la inceputul saptaminii, au venit zeci de craioveni pentru a afla informatii in legatura cu locurile libere. Am fost si agresati verbal deoarece am refuzat sa le dam informatii in legatura cu aceasta problema, pentru ca nu stiam“, a precizat un functionar din cadrul primariei. Primul concurs pentru ocuparea posturilor libere va fi sustinut pe 2 februarie 2005, iar printre functiile care sint scoase la concurs se numara sef serviciu, consilier gradul II sau consilier gradul III.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS