22 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateVarianta moderna a ratustei urite

Varianta moderna a ratustei urite

Stim cu totii povestea ratustei celei urite. In viziunea moderna, ratusca nu se naste urita, ci devine urita pe masura ce inainteaza in virsta, pe masura ce grijile sau stresul de zi cu zi o invaluie.


Ratusca moderna este frumoasa si supla pina pe la 30 de ani, dupa care face un copil sau doi si mai are si o munca ce o obliga sa stea pe scaun 10-12 ore pe zi. Munceste din greu si uneori seful (sau dead-line-ul unei lucrari) o streseaza atit de tare, incit incepe sa rontaie cite ceva. Si rontaie la birou, dupa care rontaie acasa in fata televizorului, incapabila sa-si mai mobilizeze fortele pentru a face ceva pentru ea sau pentru corpul ei. Ce se intimpla atunci? Kilogramele se aduna, iar ratusca noastra, cea care a fost lebada pina atunci, se transforma in ratusca cea urita. Dar pentru ca este o femeie ambitioasa si interesata de aspectul ei, doreste sa-si revina, incepe sa lupte cu kilogramele, cu rontaitul si cu stresul. Incepe sa tina lungi si obositoare cure de slabire, al caror rezultat se vede mai ales nu in haine, ci in cearcanele de sub ochi. Devine irascibila, se simte nedreptatita, iar complexul de ratusca urita o cotropeste. Apeleaza atunci la pilulele magige care o ajuta sa manince cit vrea, ce vrea si o ajuta sa si piarda 5-10 kilograme intr-o luna. Incepe sa-i placa, toata lumea a observat: „Parca a mai slabit! Se simte bine!“ Dar nu mai ia pastile ca o doare capul, nu mai poate dormi noaptea si, oricum, si-a atins scopul.


In cautarea siluetei pierdute


Dupa doua, trei saptamini, o luna chiar, simte ca iar incepe sa se legene de pe un picior pe altul, iar o stringe fusta, iar nu mai incape in haine. Cintarul este nemilos, iar dupa ceva timp constata ca a pus la loc kilogramele pierdute si a mai cistigat altele pe linga cele vechi. Disperarea e mare. Revistele de femei, emisiunile TV, filmele, toate sint pline de femei frumoase, cu siluete demne de invidiat si care mai si maninca ce vor cind vor si cit vor. Toate fac miscare, se duc la sala si trag de „fiare“ sau alearga seara, inainte de culcare, prin parcul din fata blocului. Gata! A gasit solutia! De miine se inscrie la o sala! Isi face abonament ca sa fie sigura ca se tine de treaba! Asta e deviza ei de acum. Si chiar se tine de ea. Dupa orele lungi de birou, cind e frinta din cauza proiectului la care lucreaza sau din cauza lucrarilor zilnice carora abia le face fata, in loc sa se duca acasa si sa se trinteasca in pat, isi ia echipamentul (un trening larg care ascunde formele) si alearga, merge pe bicicleta, trage de toate „fiarele“ din sala. Este obosita, ii curge sudoarea din cap pina in picioare, dar e multumita. In curind isi va reveni la forma din „tinerete“, in curind va incapea in toate hainele pe care nu s-a indurat sa le dea, ca poate, poate, intr-o zi, le va putea purta din nou. Si o tine tot asa o luna, chiar doua. Rezultatele apar insa greu, „aripioarele“ dispar si mai greu, iar entuziasmul este din ce in ce mai mic.


Sfaturi de aur


Intr-o zi, ratusca se intilneste pe strada cu o fosta colega. Este socata, caci o stia mai plinuta, mai „rubensiana“, iar acum e supla si sigura pe ea, exuberanta si chiar fericita, caci acum arata mult mai bine decit ea. Invidia o maninca pur si simplu! Nu se poate abtine sa nu exclame: „Arati super! Ce ai facut?“ Ea raspunde indiferent: „Mai nimic! Am un abonament la un salon de estetica corporala. Acolo, pur si simplu, m-am transformat in ceea ce vezi fara prea mare efort“. Intrebarea care ii sta pe limba: „Cuuuuum?“. „Pai, am facut un tratament de remodelare corporala prin electro-stimulare si para-argil“. Si incepe sa-i spuna o gramada de lucruri despre elecrostimulare. Si iata ca ratusca incearca altceva. Este cam sceptica dupa toate incercarile esuate de pina acum. Dar se mobilizeaza, totusi, si o incearca si „pe-asta“ numai ca sa nu-i spuna constiinta: „Vezi, daca ai fi incercat, acum nu ai mai avea probleme cu kilogramele!“ Se duce la cabinetul recomandat de colega si incepe tratamentul. Sa fie oare aceasta „gimnastica activa“ buna la ceva? Cei de la cabinet o asigura ca rezultatele vor fi uimitoare, dar a incercat atit de multe, ca parca nimic nu o mai poate convinge. Dupa doua saptamini, constata cu bucurie ca hainele nu mai „tipa“ pe ea. Chiar merge! Ratusca a reusit ca, dupa o perioada de timp, sa aiba deja doua numere mai putin la haine, iar de pe locurile „dureroase“ („aripioare“) pierduse centimetri buni. Acum este cu totul alta persoana.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS