13.1 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePromisiunea electorala a tichetelor de calatorie a fost uitata

Promisiunea electorala a tichetelor de calatorie a fost uitata

In urma cu aproximativ doua luni, guvernul Nastase ii anunta pe pensionari ca, incepind cu anul 2005, vor putea utiliza tichetele compensate de tren ramase nefolosite ca modalitate de plata pentru a-si procura alimente. Vestea i-a bucurat pe virstnici, tinind cont ca preturile sint intr-o continua crestere, iar pentru a doua jumatate a lunii ianuarie se prevede un nou val de scumpiri.

Zeci de pensionari bat zilnic drumul catre Casa Judeteana de Pensii, interesindu-se cind se vor pune in practica promisiunile legate de tichetele compensate de calatorie. Nemultumirea oamenilor este cu atit mai mare cu cit ei nu au posibilitatea de a calatori, multi nepermitindu-si nici macar citeva zile intr-o statiune de tratament. „Oricum, noi nu umblam cu trenul, mai bine ne dau alimente de cupoanele astea, ca si asa traim ca vai de noi! Nu avem unde sa folosim taloanele de tren, pentru ca nu ne permitem concedii. Pensiile de-abia ne ajung sa ne cumparam mincare. Anul trecut am ramas cu toate cele sase tichete de calatorie, speram ca macar pe cele din anul asta sa le putem folosi! Am discutat cu numerosi pensionari care, ca si mine, asteapta nerabdatori posibilitatea cumpararii alimentelor prin aceste cupoane“, a spus Steliana Matei, pensionara din Craiova.

Deocamdata, tichetele de tren se folosesc doar pentru a calatori

Angajatii Casei Judetene de Pensii (CJP) nu stiu daca tichetele de tren vor putea fi sau nu folosite de pensionari pentru a-si cumpara alimente. Nu se cunoaste nici valoarea pe care o va putea avea fiecare tichet la procurarea alimentelor. „S-a discutat mult pina in prezent despre posibilitatea folosirii acestor tichete de calatorie pentru cumpararea de alimente. Noi nu am primit nimic oficial, pina in prezent, despre aceste tichete… Stim doar ca la sfirsitul anului, probabil in luna decembrie, vom putea preciza clar ce se va putea face cu aceste cupoane. Pina atunci, tichetele pot fi folosite doar pentru a obtine reducere la biletele de tren“, a declarat Ileana Ciutan, sef Serviciu pensii, din cadrul Casei de Pensii Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS