Acasă Actualitate Pentru cistiguri, batrinii suna la jocurile televizate

Pentru cistiguri, batrinii suna la jocurile televizate

Zeci de craioveni, in special pensionari, se prezinta zilnic la Oficiul de relatii cu publicul din cadrul ROMTELECOM, nemultumiti de valoarea facturilor. Oamenii nu inteleg de ce, pe linga abonament, in care au minute incluse, trebuie sa achite tot felul de taxe pentru diverse convorbiri, pe care, spun ei, nu le-au efectuat. Pensionarii se considera nedreptatiti si cred ca sint inselati. Angajatii ROMTELECOM spun ca de trei luni se confrunta cu astfel de cazuri. Pensionarii, atrasi de jocurile cu cistiguri lansate de televiziunile nationale, suna, asteapta minute in sir cu telefonul in mina, dorind sa participe la concurs si, chiar daca nu li s-a raspuns, se trezesc cu facturile telefonice incarcate.

„Ma numesc Marin Ierburosu si sint abonat de ani de zile la ROMTELECOM, cu abonament redus, deoarece sint pensionar si nu am nevoie de convorbiri intrajudetene si nici peste hotare. Am platit lunar taxele si niciodata nu am ramas cu facturi restante. In octombrie, am fost sunat de doua ori de angajatii de la ROMTELECOM, care mi-au spus ca am o restanta pe o luna din urma si, daca n-o platesc, imi vor taia telefonul. Adevarul este ca eu am platit (dovedesc cu chitanta din luna respectiva), nu aveau nici un motiv sa-mi taie telefonul“, a povestit Marin Ierburosu, din Craiova. Craioveanul nu a primit desfasuratorul cu convorbiri, fiind revoltat si de destinatia apelurilor, pe care angajatii ROMTELECOM au precizat-o.

„M-am dus la ROMTELECOM sa cer lamuriri. In plic nu am gasit foaia cu convorbirile (desfasuratorul – n.r.), care se trimite de obicei. Inca de la intrare, gardienii mi-au spus ca foile cu convorbiri nu se mai trimit abonatilor, cu toate ca eu stiam de la vecini ca primesc. Atunci, gardienii mi-au spus ca tot ce am de plata peste convorbirile normale sint convorbiri la jocuri pe internet. Eu nici nu stiu ce sint alea, atunci am auzit prima data. Cum Dumnezeu sa sun la jocuri pe internet la cei 68 de ani ai mei? Habar n-am ce-au vrut sa spuna! M-au trimis apoi la cei care se ocupa cu relatiile cu publicul. Doamna de acolo mi-a spus acelasi lucru ca si gardienii, ca am convorbiri la jocuri pe internet si ca sint bun de plata. Am platit in final 478.000 de lei, in loc de o suta si ceva de mii, cit plateam de obicei. Va rog sa insistati sa-mi trimita fisa cu convorbirile pe care mi le incarca la plata! Dinsii vorbesc si noi sa platim?“, a precizat barbatul.

Desfasuratorul se da solicitantilor contra cost

In ceea ce priveste facturile detaliate, angajatii ROMTELECOM au declarat: „Nu emitem facturi detaliate pentru convorbirile locale. Primesc desfasurator doar abonatii care suna de pe telefonul fix in afara judetului sau pe telefon mobil. Ceilalti abonati, care doresc desfasurator pentru convorbirile in oras, trebuie sa sune la numarul 930 si sa solicite acest lucru sau abonatul, titular al postului de telefonie, sa se prezinte la sediul nostru cu buletinul de identitate si sa depuna o cerere. Pentru desfasurator trebuie sa plateasca un euro. Cei mai multi au renuntat sa solicite desfasuratorul, poate si din cauza ca trebuie sa plateasca. Daca domnul Ierburosu ar fi venit la sediul nostru, cu siguranta i-ar fi fost spuse conditiile“, a declarat Magda Vlad, agent comercial la ROMTELECOM Craiova.

A sunat sa-si incerce norocul?

Marin Ierburosu spune ca nu a sunat niciodata la concursurile televizate. In ceea ce priveste valoarea facturii emise de ROMTELECOM catre Marin Ierbosu, angajatii institutiei au declarat ca in ultimele luni, de cind au inceput pe anumite posturi nationale de televiziune diverse concursuri cu premii, reclamatiile din partea pensionarilor au crescut. „Reclamatiile au crescut simtitor in ultimele trei luni. Cele mai multe persoane care reclama sint femei de aproximativ 70 de ani. Toate apelurile au aproximativ aceeasi destinatie: concursul «Stii si cistigi». Crezind ca pot cistiga sume importante de bani, cei mai multi isi incearca norocul. Chiar daca le raspunde robotul si oamenii vorbesc doar citeva secunde, ei sint taxati ca si cind ar efectua convorbirea. Scuzele gasite de craioveni sint dintre cele mai bizare. Cei mai multi nu recunosc ca ar fi sunat la jocuri. Nu-i vina noastra ca apeleaza numere de telefon catre concursuri. Pensionarii au ajuns sa primeasca si facturi de 800.000 de lei sau chiar mai mult. Ar trebui sa reclame postul respectiv de televiziune“, a precizat Magda Vlad.

In ceea ce priveste convorbirile inregistrate de calculatorul ROMTELECOM in cazul lui Marin Ierburosu, acesta este inregistrat ca efectuind sapte apeluri in numai cinci minute catre jocul mai sus-amintit. „Incepind cu ora 12.00, intr-un interval de cinci minute, a efectuat mai multe apeluri la postul respectiv. Nu a stat mult in telefon, trei, cinci, sase secunde, dar a fost taxat. Ii vom trimite desfasuratorul respectiv, pentru a se convinge de ceea ce noi avem inregistrat“, a mai spus agentul comercial.

Exit mobile version