10.6 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCraiovenii din Drumul Apelor au ramas din nou fara curent

Craiovenii din Drumul Apelor au ramas din nou fara curent

Solomon a gasit solutia salvatoare: „Sa se mute in alt oras“

Inceputul anului nu a fost de bun augur pentru craiovenii din cartierul Drumul Apelor. Dupa ce in noiembrie 2004, asa cum declara acestia, cazusera la un acord cu SC ELECTRICA SA, sucursala Oltenia, pentru plata esalonata a datoriilor, la inceputul saptaminii le-a fost intrerupta furnizarea curentului. Cu un debit de 112 milioane de lei, zeci de baraci au fost debransate. Oamenii incearca sa obtina un ajutor de la Primaria Craiova. In replica, Antonie Solomon afirma ca nu le poate achita restantele din banii publici si ca o alternativa ar fi sa se mute din oras. Disperati, cei din Drumul Apelor au demarat actiuni pentru a face apel la finantari externe, in speranta de a beneficia din nou de lumina.

Aproximativ 100 de familii craiovene din cartierul Drumul Apelor au ramas, incepind cu 10 ianuarie, fara curent electric. Problemele acestora au inceput inca din mai 2004, cind, din cauza ca era doar contoar comun, valoarea facturii la energie electrica a fost de zeci de milioane. Chiar inainte de alegerile locale, fostul primar Vasile Bulucea le-a platit 50 de milioane de lei din totalul restantelor. Astfel, oamenii au fost din nou racordati la reteaua de energie electrica. La scurt timp insa, dupa ce a fost instalat in functie noul edil-sef, din cauza cresterii debitelor, s-a ajuns din nou in situatia de a nu avea curent. Timp de mai multe saptamini, craiovenii din Drumul Apelor au fost nevoiti sa foloseasca luminari si lampi cu gaz pentru a avea lumina. Disperati, oamenii au amenintat atunci ca vor iesi in strada, sperind astfel ca vor reusi sa obtina ce doreau.

„Atunci am reusit sa facem un acord cu cei de la ELECTRICA sa ne lase si pe noi sa platim esalonat, ca nu avem de unde sa dam toti banii odata. In urma interventiilor la domnul Solomon, am reusit sa avem din nou curent, dar in paralel sa ne platim si debitele. Pe linga factura lunara, mai dam fiecare citeva sute de mii de lei, pentru a scadea din datorii“, a spus unul dintre craiovenii din Drumul Apelor.

Finantarile externe, solutii viabile

La inceputul lunii ianuarie, oamenii sustin ca au fost sesizati de reprezentantii SC ELECTRICA SA, sucursala Oltenia, ca, in cazul in care nu-si achita restantele, vor ramine fara curent electric. Pentru ca le-a fost imposibil sa faca rost de 112 milioane de lei, locuitorii din zona au fost deconectati. Dupa mai multe discutii, au ajuns la concluzia ca singurul care este in masura sa ii ajute este primarul Antonie Solomon.

„Sa speram ca ne va ajuta primarul pentru a lamuri situatia cu cei care locuiesc acolo. Am depus si noi citeva proiecte in acest sens, pentru a obtine sponsorizari din strainatate, la Agentia Impreuna si Romanii Criss. Dupa ce vom face rost de bani, vom avea din nou curent. Vom incerca sa avem acces si la alte sume pentru a instala contoare separate, ca sa nu se mai ajunga la o astfel de situatie“, a mentionat Vasile Velcu Nazdravan, presedintele Uniunii Romilor din Craiova.

In replica, Solomon a declarat ca nu are de unde sa le dea bani si le-a sugerat sa se mute in alt oras. „Ce vor sa le fac? Nu stiu cum o sa rezolv problema asta. Vom incerca sa gasim solutii. Cel mai bine ar fi sa se mute in alt oras, ca poate o s-o duca mai bine. In Craiova e saracie, iar eu nu am de unde sa le dau 100 de milioane pentru lumina. Sa se descurce!“, a declarat Solomon.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS