6.2 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePretul buteliilor de aragaz a luat-o razna

Pretul buteliilor de aragaz a luat-o razna

Pretul buteliilor de aragaz a crescut la inceputul saptaminii trecute cu aproximativ 60.000 de lei, de la 240-250.000 de lei pina la 290-300.000 de lei. Scumpirea cu 20% este motivata de distribuitorii mehedinteni prin cresterea pretului petrolului pe piata internationala. SNP PETROM, principalul distribuitor de gaz petrolier lichefiat (GPL) in judetul Mehedinti, a fost primul operator de pe piata care a majorat pretul.

Unul dintre angajatii depozitului PETROM de la Simian a spus ca in prezent cererea este relativ constanta, pentru ca oamenii au oricum nevoie de butelii. Acesta a mai precizat ca greutatea gazului din buteliile PETROM este standard, de 12,5 kg. Si celelalte societati care reincarca buteliile de aragaz au majorat pretul cu sume cuprinse intre 35.000 si 50.000 de lei. In prezent, pretul unei butelii albastre este de 290.000 de lei, iar cel al unei butelii galbene Shell urca pina la 350.000 de lei. Diferenta de preturi intre operatorii de pe piata este justificata si de gradul de incarcare a unui recipient. Masa de gaz lichefiat variaza intre noua si 12,5 kg, in functie si de gradul de uzura a buteliei. Desi societatile care efectueaza reincarcarea buteliilor notifica greutatea bruta si neta, datele nu corespund intotdeauna realitatii, creind nemultumiri in rindul clientilor. „Ultima butelie pe care am luat-o, inainte de Sarbatori, era de la PETROM. Mi-au dat una ca vai de ea, ruginita si lovita, de mi-a fost frica sa o instalez. Dar n-am avut ce face, ca bateau Sarbatorile la usa. Inteleg sa se scumpeasca, dar calitatea sa fie pe masura“, a spus Serban Maiorescu. „Vedeti cite accidente se petrec in ultima vreme din cauza buteliilor. Toti spun ca s-a intimplat din cauza exploatarii necorespunzatoare, dar si-a pus cineva intrebarea in ce stare era butelia respectiva?“, a spus Mariana Dumbrava.

Cert este ca, in prezent, in municipiul Drobeta Turnu Severin este o criza de butelii. Motivul este unul foarte simplu. Distribuitorii asteapta sa se mareasca pretul buteliilor, iar apoi isi vor face aprovizionarea. Pina atunci, severinenii cauta butelii la toate centrele din municipiu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS