10.6 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMehedintenii ar putea avea prefect maghiar

Mehedintenii ar putea avea prefect maghiar

Prefectul judetului Mehedinti si-a luat ieri ramas bun de la directorii principalelor institutii ale statului din judet. Constantin Zimtea este, incepind de ieri, noul director al Casei de Economii si Consemnatiuni, sucursala Mehedinti.

In urma cu patru zile, acesta si-a depus demisia la guvern

Prefectul se intoarce la vechea sa activitate, cea economica, dar pe alta functie. Inainte de fi prefect, Constantin Zimtea ocupase postul de inspector in cadrul Casei de Economii si Consemnatiuni, sucursala Mehedinti. El ocupa, incepind de ieri, functia de director al acestei institutii, ca urmare a cistigarii concursului sustinut la Bucuresti pe 23 noiembrie 2004. La intilnirea de ramas bun, Constantin Zimtea a tinut sa le multumeasca fostilor sai colaboratori, asigurindu-i ca pot conta in continuare pe sprijinul sau.

„Pentru ca s-a prelungit aceasta perioada de numire a noului prefect, am fost nevoit sa solicit guvernului, pe 6 ianuarie, eliberarea mea din functie, pentru a putea ocupa postul de director al Casei de Economii si Consemnatiuni. Am considerat moral si necesar din partea mea sa va invit la aceasta intilnire, pentru a va multumi pentru modul in care am colaborat, pentru tot ce ati facut dumneavoastra ca in Mehedinti sa se realizeze o oarecare schimbare“, a spus fostul prefect al judetului Mehedinti, Constantin Zimtea.

Mehedintiul se numara printre judetele in care, initial, se decisese ca functia de prefect sa fie ocupata de un reprezentant al Partidului Umanist Roman. In urma neintelegerilor aparute la nivel central, pe holurile institutiei circula zvonul ca prefectura va fi condusa de un reprezentant al UDMR. Desi ingrijorati de aceasta posibilitate, vicepresedintii Consiliului Judetean Mehedinti spun ca sint disciplinati si se vor supune deciziei guvernului. In timp ce Gheorghe Florescu (vicepresedintele Consiliului Judetean Mehedinti din partea PUR) spune ca aceasta numire i s-ar parea nepotrivita pentru ca nu exista organizatie UDMR in Mehedinti, celalalt vicepresedinte (din partea PRM), Iancu Holtea, este mai transant: „Pot sa spun ca noi sintem disciplinati. Vom respecta hotarirea guvernului, chiar daca in esenta nu sintem de acord cu ea. Si asta pentru ca la alegeri, in Mehedinti, UDMR a avut doar 300 de voturi si nu cred ca acest partid poate sa reprezinte vointa mehedintenilor. Nu cunosc cine este potentialul prefect si, sincer, nici nu cred ca as sti sa-i pronunt numele“.

Pina la numirea noului prefect, conducerea Prefecturii Mehedinti a fost incredintata subprefectului Constantin Buliga.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS