21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateRegia de Apa va trece la debransarea datornicilor

Regia de Apa va trece la debransarea datornicilor

Regia Autonoma de Apa Craiova va trece de saptamina viitoare la debransarea datornicilor. Anul trecut, directorul institutiei, Leonida Nicolaescu, a fost demis din functie din cauza sumei foarte mari pe care o avea de recuperat de la rau-platnici. La sfirsitul anului trecut, regia avea de recuperat 86,33 miliarde de lei, dintre care 61,52 miliarde proveneau numai de la asociatiile de proprietari.

„In ciuda eforturilor noastre de a recupera din datorii, aceasta situatie nu poate continua. Acesta este si motivul pentru care sintem obligati sa sistam furnizarea apei potabile la agentii economici si asociatiile de proprietari care au uitat sa isi achite datoriile“, a precizat Steliana Badescu, purtatoarea de cuvint a RAA Craiova.

Pe lista neagra a regiei sint 32 de blocuri care, daca nu isi onoreaza debitele, de la 1 februarie nu li se va mai furniza apa. Asociatiile nr.1, 6, 9, 10, 14 si 40 Craiovita Noua, dar si nr. 7 si 14, din cartierul 1 Mai, vor fi vizitate de echipele de debransare. De asemenea, furnizarea apei va fi intrerupta si la asociatiile nr. 5 Orizont, nr. 16, 23, 24, 25 Craiovita Noua, 13 si 23 Calea Bucuresti si nr. 8 Lapus. Sumele datorate de acestea variaza intre unu si patru miliarde de lei. In ciuda faptului ca reprezinta doar cinci la suta din numarul total al asociatiilor, valoare debitelor depaseste 40 la suta din suma datorata de toate asociatiile. Nici agentii economici nu sint ocoliti de RAA Craiova. SC CORDOBA IMPEX SRL are restante de 66,8 milioane de lei, SC GESAPO IMPEX SRL – 65,6 milioane de lei, SC EXTENSIV COM SRL – 60,4 milioane de lei si SC PROMAX IND SRL – 58,1 milioane de lei sint doar citeva dintre societatile care vor suporta intirzierile la plata apei. In Filiasi, din cauza datoriilor de 2,85 miliarde de lei, se va restrictiona programul de furnizare a apei la numai patru ore pe zi, intre 8.00 si 12.00.

Cei care protesteaza impotriva masurilor regiei sint craiovenii care sint cu plata la zi, dar care au ghinionul de a fi vecini cu rau-platnicii. „Am doua milioane pensie, dar intii imi platesc toate datoriile. Am si platit, dar tot voi ramine fara apa. Nu e corect, dar probabil asa se practica si in occident, unii consuma si altii platesc“, a spus indignat un pensionar din cartierul 1 Mai.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS