5.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateBursa posturilor in Ministerul de Interne si politie

Bursa posturilor in Ministerul de Interne si politie

Lupta este cu atit mai mare cu cit numarul posturilor de secretar de stat s-a redus de la zece la trei

Pe holurile Ministerului de Interne si ale Inspectoratului General al Politiei este agitatie mare. In MAI se asteapta numirile noilor secretari de stat. Pentru candidatii la functia de secretar de stat lupta este de-a dreptul dramatica, deoarece, cum au declarat niste surse confidentiale, numarul posturilor a fost redus drastic, de la zece la trei. Problema este cu atit mai mare cu cit vor fi doi secretari de stat proveniti din viata civila si numai unul (cel care se va ocupa de ordine publica) militar. Inainte erau disponibile sapte posturi pentru militari si puteau fi multumiti mai multi generali. Acum, pentru chestorii care vizeaza postul ocupat (deocamdata) de Toma Zaharia, lupta este foarte grea.

Trei in lupta pentru sefia IGPR

Cit despre Toma Zaharia, sursele noastre au declarat ca incearca sa migreze spre IGP, intr-o functie de reprezentare. Adica intr-un post caldut, care nu implica prea mari probleme sau responsabilitati. Cel mai probabil, este vorba de fotoliul celui care se va ocupa de relatiile internationale ca sef al Directiei de Integrare Europeana, Programe si Cooperare Internationala.

Pentru functia de sef al Politiei Romane, post care va fi parasit de chestorul Dumitru Sorescu, principalii candidati sint: Gelu Drajneanu, actual prim-adjunct si coordonator al Directiei de Combatere a Crimei Organizate si a celei de Investigatii Criminale, Vasile Gabriel Nita, seful Institutului de Prevenire si Combatere a Criminalitatii, si chestorul de politie Gheorghe Chereji, seful Inspectoratului de Politie Bihor.

Mai trebuie spus ca sursele noastre au declarat ca Dumitru Sorescu va ocupa o functie de consilier in MAI, si ca Virgil Ardelean, seful Serviciului Secret al MAI, va ramine in continuare in functie.

Vrajile comisarului Vasilescu

Luptele nu se duc numai la nivel mare. Exista angajati ai politiei care folosesc momentul pentru a plati polite sau a face loc unor persoane favorite. Un astfel de caz se inregistreaza in aceste zile la Biroul de Presa al Politiei Capitalei, unde comisarul-sef Ion Vasilescu

s-a hotarit sa faca loc unor persoane agreate de el. Metoda a fost relativ simpla. S-a dus la chestorul Marian Tutilescu si i-a spus ca subordonatii lui sint agramati si analfabeti. Aici este vorba de oameni cu experienta, care lucreaza in domeniul relatiilor cu presa de cel putin cinci ani… Dar acest aspect nu este important pentru comisarul Vasilescu daca astfel isi poate aduce in Biroul de Presa persoanele favorite. Trebuie spus si ca Ion Vasilescu are o atit de vasta experienta in relatiile cu presa, incit in urma cu doi ani a fost pus pe liber din functia pe care o ocupa la Biroul de Presa al MAI… Atunci, cineva i-a intins o mina si l-a ajutat, chiar cu pretul incalcarii Statutului Politistului. Adica respectiva persoana i-a aprobat si un salariu de merit, cu toate ca in anul precedent a avut numai calificativul „bine“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS