16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateO femeie a fost uitata de fiu si de nepoti

O femeie a fost uitata de fiu si de nepoti

O batrina de 73 de ani plinge si se roaga la Dumnezeu sa o ia mai repede, pentru ca nu mai suporta sa traiasca la azil. Alexandrina Lungan a ajuns la caminul de batrini din comuna Pausesti-Maglasi, judetul Vilcea, dupa ce si-a vindut garsoniera si l-a ajutat pe fiul ei. De aproape zece ani batrina locuieste la camin, timp in care nu a fost vizitata de nimeni. Fiul acesteia nu numai ca nu a vizitat-o si nu stie unde este caminul, dar nici macar nu s-a ostenit sa raspunda la scrisorile mamei lui sau sa-i dea un telefon, motiv pentru care batrina spune ca golul imens pe care il are in suflet o va ucide cit de curind.

Soarta Alexandrinei Lungan a fost foarte cruda, inca de cind s-a nascut. Nu si-a cunoscut parintii niciodata si dupa ce a venit pe lume a fost abandonata la camin. „La virsta de sase saptamini am fost infiata de o familie. Pe parintii naturali nu i-am cunoscut niciodata si nici nu stiu daca am avut frati. De cite ori am deschis acest subiect, mama adoptiva imi spunea ca nu ii stie si nu am mai intrebat, cu toate ca m-am gintit la asta foarte mult timp“. Alexandrina nu a avut o copilarie fericita pentru ca nu s-a simtit foarte legata de parintii adoptivi. „Din punct de vedere material mi-au oferit absolut tot, dar caldura sufleteasca a lipsit aproape in totalitate. Erau reci cu mine, poate si din cauza virstei, si uneori parca eram singura pe lume“, isi aminteste femeia. Batrina are un fiu si trei nepoti, pe care nu i-a mai vazut de aproape zece ani.

Singurul copil a aruncat-o in strada

Alexandrina Lungan a avut doi copii, o fata care a murit in urma unui accident de tren si un baiat. Femeia povesteste ca a fost amarita pentru ca a ramas vaduva din anul 1975. „Pentru ca am ramas doar eu cu baiatul, am crezut ca el este salvarea mea. Baiatul s-a casatorit si pentru ca lucra in Sibiu m-a sfatuit sa vind garsoniera si sa ma mut la el ca sa nu stau singura in Vilcea. Am vindut locuinta sa imi ajut copilul pentru ca in acea perioada avea nevoie de bani si m-am mutat la Sibiu, unde am stat sase luni. Baiatul s-a hotarit apoi sa se mute la Piatra Neamt pentru ca de acolo era nora mea si mi-a spus sa merg cu ei. La Piatra Neamt am stat doar sase saptamini, timp in care l-am ajutat financiar pe copilul meu care nu avea loc de munca si aveam ceva bani in banca. Atunci cind banii s-au terminat, copilul m-a dat afara si mi-a spus ca nu are loc de mine“. Pentru ca Alexandrina nu mai avea nici casa, baiatul ei a sfatuit-o sa se interneze la azilul din comuna Pausesti – Maglasi. „Noroc cu pensia de urmas ca altfel nici la azil nu ajungeam“, se plinge batrina.

Apartinatorii batrinilor vin doar sa ia restul de bani din pensii

Cei trei nepoti pe care ii are nu au vizitat-o niciodata si nici macar nu i-au raspuns la nenumaratele scrisori pe care ea le-a trimis: „De exemplu, nepoata pe care o am de la fata mea nu m-a cautat niciodata de cind am venit aici, la fel si cei doi nepoti pe care ii am de la baiat“. Batrina spune ca fiul ei nu o va mai cauta niciodata, daca in tot acest timp nu i-a raspuns nici macar la scrisori sau sa ii dea un telefon. „Am sa mor fara sa il vad. Nu stiu de ce nu vine, pentru ca eu l-am iertat de mult pentru ce a facut. I-am spus si in scrisori, dar degeaba, ca nu am primit nici un raspuns“. Mihaela Isbasescu, directoarea Centrului de Ingrijire si Asistenta Sociala de la Pausesti – Maglasi, a incercat in nenumarate rinduri sa il contacteze pe baiatul batrinei. „Am incercat si prin scrisori, dar si telefonic si nu am rezolvat nimic. Imi pare foarte rau de ea pentru ca are si foarte multe probleme de sanatate si nu i-am putut umple golul din suflet“. In aceeasi situatie sint si alti batrini de la Pausesti – Maglasi pe care nu ii viziteaza nimeni. Apartinatorii vin doar atunci cind se dau pensiile ca sa ia restul de bani de la batrinii care au peste 1,7 milioane de lei. Batrinii care au pensii mici au fost uitati din prima zi de cind au ajuns la azil si apartinatorii nu ii mai cauta niciodata pentru ca nu mai au nimic de luat de la ei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS