16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAbonatii Gazetei de Sud - hartuiti de ESO

Abonatii Gazetei de Sud – hartuiti de ESO

Niste indivizi nu foarte ageri la minte de la „ziarul“ Editie Speciala de Oltenia s-au gindit ca pot da o lovitura Gazetei de Sud, cel mai citit cotidian regional din Romania, punind la cale deturnarea abonatilor GdS. Mititelu si oamenii lui au inceput de citeva zile o operatiune de distribuire cu forta a ziarului Editie Speciala de Oltenia, in casele abonatilor Gazetei de Sud. Indivizii au recurs, si nu pentru prima oara, la tactici murdare, multor abonati fiindu-le furata Gazeta din cutiile postale si inlocuita cu ESO.

Dar pentru ca „iarna nu-i ca vara“ si nici Gazeta de Sud nu poate fi comparata cu orice fituica, sute de abonati ne-au sesizat in legatura cu cele intimplate, deranjati de insistenta postasilor de a le umple cutiile postale cu ziare nesolicitate. Tinem sa ii asiguram pe cititorii nostri ca GdS nu are nici o legatura cu ziarele pe care, de citeva zile, le primesc prin posta impotriva vointei lor. Va rugam sa ne sesizati in continuare in cazul disparitiei ziarului dumneavoastra, la telefon 0251/41.22.53.

Cit despre implicarea oneroasa a unor angajati ai Postei Romane in aceasta mirsavie nu incape nici o indoiala…

Sute de cititori revoltati au sunat la sediul redactiei noastre pentru a reclama ca, o data cu Gazeta de Sud sau chiar in locul ziarului, de aproximativ o saptamina primesc, impotriva vointei lor, Editie Speciala de Oltenia. Oamenii nu inteleg din ce cauza – desi au ales sa citeasca Gazeta de Sud – primesc un alt ziar pe care nu si l-au dorit.

„Sa munceasca daca vor sa aiba abonati, nu sa-i fure pe-ai altora!“

Dan Minea, pensionar, din cartierul Valea Rosie, bloc 24, scara 1, ap. 5, abonat de trei ani la Gazeta de Sud, a declarat: „Inca de marti am inceput sa primesc Editia. Culmea este ca am abonament platit la GdS, dar am ramas surprins cind am vazut ca nu mai primesc. In schimb, de doua zile, gasesc in cutia de posta doar Editia. Astazi (ieri – n.r.) am ajuns la disperare. Am sunat la redatia voastra si am intrebat de ce nu mai primesc Gazeta, la care am abonament, si primesc in schimb Editia. Nu intelegeam ce se intimpla si doream o explicatie. Nu vreau Editie Speciala! Daca ar fi fost altfel, imi faceam abonament la ei. Nu este corecta politica ziarului lor. De ce se folosesc de abonatii Gazetei? Sa munceasca sa ajunga sa aiba propriii abonati fideli, nu sa-i fure pe ai altora. Mi-am dat seama imediat ca ceva nu este in regula, din cauza asta v-am si anuntat pe voi, pe cei pe care v-am ales“.

Un alt abonat fidel al Gazetei de Sud, Ion Zgondoiu, din cartierul Lapus, bloc N10, scara 2, ap. 4, a mentionat: „Azi am primit un teanc de Editii Speciale, dar nici o Gazeta! Mi s-a parut ciudat ca l-am gasit in cutia de posta, desi in urma cu o luna refuzasem oferta lor. Nu mi se pare un ziar serios, mai ales acum, ca au apelat la o astfel de promovare. Nu este etic din partea lor“.

Mircea Ilie, angajat al unei societati comerciale, din cartierul Lapus, bloc F7, scara 2, ap. 7, sustine ca este o vorba de un atac mirsav indreptat impotriva Gazetei de Sud, dar care nu are sorti de izbinda: „Incepind de marti, 4 ianuarie, am primit pe linga Gazeta de Sud si Editia Speciala, in posta. Initial am crezut ca este vorba de o greseala, deoarece eu nu facusem abonament la acest ultim ziar. Am crezut ca este o oferta lansata de Gazeta de Sud. Nu intelegeam care este motivul, insa am primit in continuare ziarul. Am mers la serviciu si le-am povestit colegilor mei! Spre surprinderea mea, nu eram singurul in situatia asta. Am un coleg care sta pe linga centrul comercial SUCPI, iar altul in Brazda si se afla in aceeasi situatie. Unul dintre ei mi-a spus ca a intrebat difuzorul de la Editie si a primit drept raspuns ca ambele ziare vor fi distribuite paralel timp de o luna, Editia oferindu-se gratis impreuna cu Gazeta. Nu inteleg ce vrea Editia. Sa fure abonatii Gazetei de Sud? Dar nu au nici o sansa sa reuseasca!“.

„Mi se pare o porcarie sa te trezesti in cutia postala cu un ziar pe care nu il vrei“

Reclamatii pe adresa redactiei in legatura cu modul in care ESO intelege sa-si faca rost de cititori am primit si de la abonatii nostri din cartierul Craiovita Noua, care nu intelegeau ce se intimpla, de ce primesc Editie Speciala alaturi de Gazeta de Sud. Unii dintre cititori – nemultumiti ca nu fusesera si ei intrebati daca vor sa se aboneze la Editie Speciala inainte de a se trezi cu fituica in cutia postala – au ajuns chiar sa ne suspecteze ca noi am fi fost autorii inselaciunii.

„Azi-dimineata (n.r. – ieri), pe la ora 7.00, sotul meu a coborit sa ia din cutia postala ziarul Gazeta de Sud. Sintem abonati la acest ziar de mai bine de un an, chiar sintem vecini cu baiatul de la Gazeta de Sud care face abonamente, asa ca sotul s-a mirat foarte tare cind a gasit in cutie trei ziare Editie Speciala, de luni, marti si miercuri, iar Gazeta de Sud lipsea. Ne-am gindit sa vorbim cu postarita, sa aflam ce se intimpla, dar, pe la 11.00, baiatul a coborit si a gasit in cutia postala inca o Editie, cea de joi. Nu stiu ce se intimpla, pentru ca n-am facut abonament la acest ziar si nici nu vom face. Ce sa fac cu el? Daca ar fi fost bun, mai zic, dar asa…“, a spus Aneta Dimieru, o abonata fidela a GdS, din cartierul Craiovita Noua, bloc 169E. Ziarul la care d-na Dimieru este abonata nu a mai avut loc in cutia postala, din cauza teancului de fituici-pirat.

Cam acelasi lucru l-a patit si Ioan Dinu, din Craiovita Noua: „M-am trezit cu o gramada de ziare Editie Speciala in cutia postala, desi nu am facut abonament la acest ziar. Am intrebat-o pe postarita si mi-a spus ca am cistigat drept premiu la un concurs un abonament la Editie. Dar n-am participat la nici un asemenea concurs si nici nu ma intereseaza ziarul asta. Mi se pare o porcarie sa te trezesti in cutia postala cu un ziar pe care nu il vrei“.

„Nu m-ar mira sa vina acum sa ne puna sa le platim ziarele!“

Nici abonatii din cartierul Rovine nu au fost ocoliti de „oferta“ celor de la Editie Speciala. Lucretia Ciocoiu, din Rovine, bloc G1, sustine ca oamenii lui Mititelu s-au chinuit degeaba sa-i bage pe git un ziar pe care nu a avut niciodata curiozitatea nici macar sa-l rasfoiasca:

„Noi avem abonament la Gazeta de Sud de vreo patru-cinci ani. Ne-a surprins faptul ca ieri (n.r. – miercuri) am gasit in cutia postala mai multe ziare Editie Speciala. Sotul meu l-a sunat pe baiatul care ne aduce ziarele, iar acesta i-a spus ca nu stie nimic despre ziarele Editie Speciala pe care le aveam in cutie. O sa vorbim cu postarita, sa vedem ce se intimpla, pentru ca nu m-ar mira sa vina acum cineva care sa ne puna sa le si platim ziarele pe care nu le-am cerut“.

Familia Ciocoiu nu e singura din blocul G1 care s-a trezit cu Editiile in cutia postala, toti abonatii Gazetei de Sud de aici avind aceeasi surpriza nedorita.

„Coincidente“ deloc intimplatoare

Am dorit sa aflam mai multe despre abonamentele-pirat primite de cititorii fideli ai Gazetei de Sud prin intermediul postei. „Starostele“ postasilor craioveni – Constantin Ciupureanu, dirigintele Oficiului Postal de Distribuire Centralizata (OPDC) din cadrul Oficiului Judetean de Posta Dolj – n-a fost de gasit. Un alt angajat al OPDC – George Capra – a mentionat, insa, legat de aceste abonamente dubioase: „Eu lucrez la Tranzit, unde ne ocupam de repartizarea corespondentei pe oficii postale, si am observat si eu cu surprindere aceasta crestere a numarului de abonamente. Din cite am auzit si eu, ar fi vorba de niste abonamente autocolectate care provin de la Editie Speciala, pe care noi le distribuim prin intermediul postasilor, in baza unui contract. Contractul este, dupa parerea mea, unul dezavantajos pentru Posta si nu stiu cine a fost de acord cu incheierea lui, dar asta nu e treaba mea“.

Aceasta este, in mare, povestea incercarii disperate a celor de la Editie Speciala de Oltenia de a-si face rost de cititori si de a umfla numarul propriilor abonati, pentru a le lua ochii specialistilor Biroului Roman de Audit al Tirajelor. Nu putem incheia insa inainte de a mentiona cit de caraghiosi au fost oamenii lui Mititelu, care au ajuns sa faca abonamente gratuite pina si angajatilor (chiar redactorilor) Gazetei de Sud.

Ciupureanu, starostele postasilor, pe mina cu ESO?

In final, tinem sa remarcam o serie de coincidente dubioase, care n-ar fi exclus sa le dea de lucru organelor de cercetare penala. Amintim aici ca directorul de difuzare de la Gazeta de Sud, Lucian Mitu, a „emigrat“ fulgerator la Editie cu un an in urma. Culmea este ca din aceeasi perioada dateaza si lista abonatilor GdS care s-au trezit de citeva zile cu ESO in cutiile postale, coincidenta care pune multe semne de intrebare. Si tot neintimplator pare un alt fapt: Constantin Ciupureanu, dirigintele Oficiului Postal de Distribuire Centralizata Craiova, mai- marele peste toti postasii din municipiu, are un nepot care este seful tehnoredactorilor de la… Editie Speciala de Oltenia…

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS