11.7 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateParlamentari bogati pentru un judet sarac

Parlamentari bogati pentru un judet sarac

• Singurul parlamentar de Gorj care nu detine nici un fel de bunuri este deputatul PD Marcel Romanescu, de 29 de ani • Romanescu, care locuieste cu parintii, a lasat goala declaratia de avere depusa la Camera Deputatilor

Parlamentarii de Gorj alesi la sfirsitul anului trecut se intrec in averi, iar acestea sint pe masura functiei detinute inainte de a intra in Senat sau in Camera Deputatilor. Daca unii dintre acestia au mai activat in parlament, cum este cazul senatorului PSD Ion Florescu sau cel al senatorului PRM Ilie Petrescu, altii se afla pentru prima data in forul legislativ al tarii. Cu toate acestea, averile noilor veniti rivalizeaza cu ale celor cu state vechi de plata in parlament. Senatorul Ilie Petrescu, aflat la cel de-al doilea mandat, detine conform declaratiei de avere urmatoarele: 1,3 ha teren agricol, 0,14 ha teren intravilan dobindit in 1996, un apartament, o casa cu anexe, o Dacie 1310 si un Opel Astra din 2002. Ilie Petrescu poate fi gasit la cabinetele parlamentare din Tirgu Jiu si Motru, unde a angajat ca sef de cabinet un inginer somer. Senatorul PSD Ion Florescu, fost deputat si fost actionar la mai multe societati comerciale, nu a trecut in declaratia de avere decit un apartament dobindit in anul 1987.

Deputat fara avere

In ceea ce priveste averile gorjenilor din Camera Deputatilor, peremistul Petre Popeanga detine: 4,5 ha de teren agricol, 0,75 hectare de padure si 0,25 ha de teren intravilan, plus un apartament, trei case si un Volvo, cumparat in 2001, precum si un depozit de 5.500 de dolari. Petre Popeanga, profesor universitar, a declarat ca va avea cabinetul de parlamentar la Tirgu Jiu si, intrucit este bucurestean prin domiciliu, se va muta la casa parinteasca din orasul Tismana. Sef de cabinet i-ar putea fi un fost parlamentar PRM. Deputatul PRM Ion Stoica este fost director al TERMOSERV Rovinari si detine un apartament si un autoturism Cielo, cumparat in anul 2002. Deputatul PSD Victor-Viorel Ponta se bucura de cea mai mare notorietate, atit in tara cit si in judet, averea sa fiind in crestere dupa ce s-a insurat.

Potrivit declaratiei de avere, Ponta are un apartament dobindit in 2000, o casa din 2004, 12.000 de euro imprumut pentru cumpararea casei si 1% actiuni la FC National. Victor Ponta va avea un cabinet parlamentar la Tirgu Jiu, in fostul birou al deputatului Florescu. Sef de cabinet va fi Radu Teodorescu. Sorin Paveliu, deputat PNL de Gorj, este poate unul dintre cei mai bogati parlamentari de Gorj. Paveliu este administrator la SC Infomedica, are in proprietate 800 mp teren intravilan, un apartament din 1993, o casa, un depozit de 400 de milioane de lei, creante in valoare de 380 de milioane de lei, 280 de parti sociale, cu o valoare de 280 de milioane de lei, la Societatea de asigurari de sanatate ASIMED, este asociat la Societatea civila medicala „Dr. Paveliu“ si actionar la SC Infomedica SRL. Pantelimon Manta, deputat pe listele PUR Gorj si vicepresedinte al PUR Gorj, este conferentiar universitar si are trecute in declaratia de avere: 3,25 ha padure, 495 mp teren intravilan, o casa de locuit si o Dacia 1310. Cel mai sarac parlamentar de Gorj este pedistul Marcel Romanescu, care a predat „alba“ declaratia de avere. Acesta locuieste impreuna cu sotia si cu copilul in apartamentul parintilor din Tirgu Jiu. Romanescu si-a deschis cabinetul parlamentar in sediul PD Gorj, iar sef de cabinet va fi Genu Caruntu, varul sau si presedinte al tinerilor pedisti gorjeni.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS