22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitate94 de miliarde de lei pentru medicamentele gratuite si compensate

94 de miliarde de lei pentru medicamentele gratuite si compensate

Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate (CJAS) Mehedinti a primit de la bugetul statului, in 2004, prin suplimentari si rectificari, aproximativ 94 de miliarde de lei pentru plata medicamentelor gratuite si compensate. Fata de alti ani insa, reprezentantii institutiei au avut de decontat sume foarte mari, respectiv peste 11 miliarde de lei, care au privit prescrierea de medicamente foarte scumpe. Si asta deoarece medicii de familie au fost obligati sa prescrie astfel de medicamente pentru pacientii lor, ele fiind eliberate in urma scrisorilor de tratament ale medicilor specialisti de la clinicile universitare din tara.

Spre exemplu, pentru 2003, aceste categorii de medicamente au insumat aproape sapte miliarde de lei. Pe de alta parte, directorul institutiei, medicul Gheorghe Bunciu, a prezentat si situatia reevaluarii si reacreditarii tuturor furnizorilor de servicii medicale. „Au fost reevaluate 163 de cabinete ale medicilor de familie, 33 de cabinete de specialitate, 46 de cabinete de stomatologie si sase laboratoare“, a spus medicul Gheorghe Bunciu.

Un alt aspect important in conceptia conducerii CJAS Mehedinti este executarea unor lucrari de renovare interioara a sediului. „Pina in prezent, lucrarile ne-au costat 54 de miliarde de lei. Forta de munca a fost asigurata prin sponsorizari, pentru ca noi nu avem in buget bani prevazuti pentru asa ceva. Costurile vor fi si mai mari, deoarece, pentru lunile urmatoare, sint programate a se executa lucrari de renovare la exteriorul cladirii“, a mai spus medicul Gheorghe Bunciu, directorul CJAS Mehedinti.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS