13.1 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024

Scurte stiri

Pompierii si Protectia civila au un singur sef

Printr-o hotarire de guvern (nr. 1490/9.09. 2004), Inspectoratul pentru Protectie Civila si Grupul de Pompieri „Oltenia“ au fost comasate intr-o singura entitate, care poarta titulatura de Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta „Oltenia“ al judetului Dolj. Inspector-sef este actualul sef al grupului de pompieri, col. Liviu Raducan. Chiar daca au o singura conducere si pot desfasura actiuni comune, cele doua entitati, unificate prin ordin ministerial pe 15 decembrie 2004, raspund la aceleasi numere de telefon: 981 – Pompierii si 982- Protectia civila. Singura problema de rezolvat este modul in care Consiliul Judetean (CJ) Dolj va aloca fondurile cu care contribuia in fiecare an pentru dotarea si functionarea protectiei civile.

Salvarea unei vieti depinde de 6.000 de euro

In articolul „La cumpana dintre ani, o tinara isi doreste doar sa traiasca“, aparut pe 30 decembrie, in Gazeta de Sud, nu a fost mentionat contul pentru donatiile din strainatate. Mihaela Vaduva are nevoie de 6.000 de euro pentru transplant, iar viata ei depinde de aceasta interventie chirurgicala. Oamenii care doresc sa-i ofere tinerei de 29 de ani sansa sa traiasca pot contribui cu donatii in cele doua conturi deschise la Banca Raiffeisen Bank, sucursala Timisoara, pe numele: VADUVA MIHAELA – numarul contului RO58RZBR 0000060003784289 in lei si RO68RZBR 0000060003784303, in valuta (euro). Pentru cei care vor sa contribuie la salvarea vietii Mihaelei si se afla in strainatate pot depune euro la Banca Raiffeisen Bank, Sucursala Timisoara, codul: S.W.I.F.T.: RZBRROBU.

Noua structura a consiliului de administratie al scolilor din judetele pilot

Inspectorul general adjunct al ISJ Dolj, Aristidie Gheorghiu, spune ca a aparut primul ordin al ministrului educatiei si cercetarii privind aprobarea Regulamentului de organizare si functionare a consiliului de administratie al unitatii de invatamint din judetele pilot nominalizate prin hotarire de guvern. Potrivit ordinului, consiliului de administratie al scolii din judetul pilot este alcatuit din: director, director adjunct, reprezentantul consiliului local, reprezentantul primarului, reprezentanti ai parintilor, 1-5 reprezentanti ai cadrelor didactice, reprezentantul agentilor economici si un reprezentant al elevilor, pentru ciclul secundar superior. Ca noutate, reprezentantii cadrelor didactice vor fi alesi in primul consiliu profesoral, prin vot secret, din rindul cadrelor didactice cu o buna pregatire profesionala si prestigiu in rindul colegilor, cu o tinuta morala deosebita si care manifesta interes si atasament fata de unitatea de invatamint. Gheorghiu mai spune ca membrii consiliului de administratie sint reconfirmati anual de organismele care i-au ales ori i-au desemnat.

Peste 4.000 de doljeni sint asteptati sa treaca granita pentru a pleca in strainatate

Dupa ce si-au petrecut sarbatorile in tara, peste 4.000 de doljeni sint asteptati sa treaca din nou granita pentru a pleca in strainatate, unde si-au gasit un loc de munca. 5.319 persoane au tranzitat, in perioada 25 decembrie 2004 – 3 ianuarie 2005, punctele de trecere a frontierei Calafat si Bechet, din judetul Dolj. „In acelasi interval, au tranzitat frontiera 208 autoturisme, dintre care 154 au intrat in tara. De sarbatori, pe sensul de intrare s-au prezentat 4.013 persoane, in timp ce pe sensul de iesire, doar 1.306 persoane. Din cele 1.791 autotiruri care s-au prezentat la granita, cele mai multe, respectiv 1.648, au intrat in tara“, a declarat subinspector Dan Rudareanu, purtatorul de cuvint al Politiei de Frontiera Dolj. Pentru fluidizarea traficului, autoritatile de frontiera doljene au marit, in aceste zile, numarul angajatilor din cele doua puncte de granita, pe sensul de iesire din tara. Politia de Frontiera Dolj reaminteste tuturor conducatorilor auto care vin sau pleaca din Romania ca, in situatia in care vor fi nemultumiti de modul in care se efectueaza controlul la trecerea frontierei, pot suna la numarul de telefon 959.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS