16.2 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateIon Calin versus Dili Serbanoiu, proces de 1.000.000 de dolari

Ion Calin versus Dili Serbanoiu, proces de 1.000.000 de dolari

Rafuiala electorala dintre fostul prefect de Dolj, Ion Calin, actual deputat PSD, si Constantin Dili Serbanoiu, fost senator PSD si apoi PNG, continua in instanta. Toamna trecuta, Dili s-a suparat pe Calin, dupa ce nu a apucat un loc eligibil pe listele parlamentare ale PSD, si l-a acuzat ca a „fraudat“ alegerile interne ale partidului. Calin s-a suparat si el pe Dili, mai ales dupa ce presa a scris ca acesta l-a facut „bou, magar si timpit“ in conferintele de presa pe care le sustinea. In consecinta, prefectul a anuntat ca il da in judecata pe Dili pentru insulta si calomnie.

Primul termen: 19 ianuarie

Razboiul dintre cei doi s-a purtat pe toate canalele mediatice, sifonind chiar imaginea PSD, partidul fiind nevoit sa-l dea afara din structurile sale pe senatorul Constantin Serbanoiu, care astfel a trecut in tabara PNG. Alegerile au trecut, guvernul PSD a cazut, insa cei doi politicieni continua sa-si plateasca politele din campanie. Ieri, Ion Calin a declarat ca pretinde ca despagubiri de la Dili Serbanoiu… 1.000.000 de dolari! „Instanta hotaraste daca e mult sau putin. M-am mai gindit si nu o mai iau ca avocata pe fiica mea (Livia Calin – n.r.), ca sa nu zica lumea ca ma apara fata. La proces nu renunt.

Imi angajez alt avocat, am si martori, iar ca probe am cerut de la televiziuni casetele video inregistrate la conferintele de presa de la vremea respectiva“, a declarat Calin. Primul termen in procesul celor doi este pe 19 ianuarie, la Judecatoria Craiova. In timp ce reclamantul pare hotarit sa obtina o despagubire „morala“ pentru lezarea imaginii, piritul sustine ca o sa-l faca de ris pe ditamai parlamentarul. „Habar nu am cit mi-a cerut despagubire. Am facut parte din acelasi partid, putea sa renunte. Oricum, eu o sa cer stramutarea procesului la Inalta Curte de Casatie si Justitie, pentru ca la vremea la care am facut afirmatiile respective eram parlamentar, iar instantele locale nu au competenta sa ma judece. O sa-l plimb peste tot ca sa-l fac de ris“, a declarat Dili Serbanoiu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS